Falafeliai

Falafeliai

Falafeliai – tai maži kukuliai kepami aliejuje iš avinžirnių. Šis tradicinis arabiškas patiekalas valgomas kaip užkandis arba kaip pirmasis patiekalas. Siūlome Jums išmėginti falafelių receptą su specialiai paruoštų „tahini“ padažu.

Ingredientai
Porcijos: +
  • Avinžirniai180 g
  • Česnakai3 skiltelės
  • Petražolės10 g
  • Kalendra10 g
  • Svogūnai1 vnt
  • Miltai2 šaukštai
  • Druska pagal skonį
  • Kuminas1 šaukštelis
  • Malti juodieji pipirai1 šaukštelis
  • Malta kalendra1 šaukštelis
  • Kardamonas žiupsnelis
  • Padažui:
  • Graikinis jogurtas3 šaukštai
  • Sezamų pasta „tahini“1.5 šaukštelio
  • Citrinos sultys¼ 
  • Česnakai1 skiltelė
  • Druska pagal skonį
  • Pipirai pagal skonį
  • Petražolės pagal skonį
Paruošimo būdas
40 min Spausdinti
  • Avinžirnius užpilkite vandeniu ir palikite brinkti per naktį (8-12 val.)

  • Išbrinkusius avinžirnius nuskalaukite vandeniu ir nusausinkite.

  • Į maisto smulkintuvą dėkite avinžirnius, susmulkintas žoleles, supjaustytą svogūną, česnako skilteles, berkite prieskonius bei miltus. Viską sutrinkite iki norimos masės konsistencijos.

  • Masę perkelkite į indą, viską lengvai pamaišykite šaukštu, uždenkite maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą 1-2 val. Galima ir nakčiai.

  • Į keptuvę pilkite tiek aliejaus, kad jis apsemtų maždaug pusę falafelių. Rankomis formuokite rutuliukus, kepkite aliejuje ~ 4 minutes, vis pavartydami. (aliejaus temperatūra 170 -180 °C) Iškeptus falafelius apibarstykite druska.

  • Padažui sumaišykite visus ingredientus.


Siūlome taip pat falafelius išbandyti su humusu.

Daugiau karštų patiekalų receptų rasite: Karšti patiekalai

Reitingas
( 1 įvertinimas, vid. 55 )
Parašykite komentarą

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: