Humusą galima valgyti kaip užkandį, tepti ant sumuštinio arba naudoti kaip padažą. Klasikinis humusas gaminamas iš virtų avinžirnių, alyvuogių aliejaus, citrinos sulčių, prieskonių ir sėklų padažo tahini.
Klasikinis avinžirnių humusas
- Avinžirniai 100 g
- Citrinų sultys 10 ml
- Alyvuogių aliejus 20 ml
- Kmynai 5 g
- Malta rūkyta paprika 5 g
- Tahini (sezamų sėklų pasta) 2 šaukštai
Kalorijų: 273 kcal
Baltymų: 9.7 g
Riebalų: 16.9 g
Angliavandenių: 21.9 g
-
Nuplaukite avinžirnius ir palikite per naktį, kad išbrinktų.
-
Kitą dieną išmirkusius avinžirnius nuplaukite, sudėkite į puodą su verdančiu vandeniu ir virkite apie 2 val., kol jie pasidarys minkšti.
-
Išpilkite vandenį (paliekant vieną puodelį atsargu), dar kartą nuplaukite avinžirnius ir sudėkite į maisto smulkintuvą. Pirmiausia įpilkite alyvuogių aliejaus ir sumalkite iki vientisos masės.
-
Įdėkite tahini pastos, ipilkite citrinų sulčių ir palaipsniui malkite iki tolygesnės konsistencijos. Jei humusas atrodo per tirštas, galima dapilti vandens atsargu, kol jis įgaus norimą tekstūrą.
-
Tada įdėkite papriką, kmynus ir vėl lengvai išmaišykite. Jei trūksta pagardų - įdėkite ir dar kartą viską sutrinkite.
-
Štaip taip, maistingas avinžirnių humusas paruoštas!
Jei humusą norite naudoti ilgesniam laikotarpiui, perdėkite į sandarų indelį ir laikykite šaldytuve iki 5 dienų.
Daugiau užkandžių receptų rasite: Užkandžiai