Klasikinis humusas

Klasikinis humusas

Humusą galima valgyti kaip užkandį, tepti ant sumuštinio arba naudoti kaip padažą. Klasikinis humusas gaminamas iš virtų avinžirnių, alyvuogių aliejaus, citrinos sulčių, prieskonių ir sėklų padažo tahini.

Ingredientai
Porcijos: +
  • Avinžirniai 100 g
  • Citrinų sultys 10 ml
  • Alyvuogių aliejus 20 ml
  • Kmynai 5 g
  • Malta rūkyta paprika 5 g
  • Tahini (sezamų sėklų pasta) 2 šaukštai
Energinė vertė

Kalorijų: 273 kcal

Baltymų: 9.7 g

Riebalų: 16.9 g

Angliavandenių: 21.9 g

Paruošimo būdas
2 val 20 min Spausdinti
  • Nuplaukite avinžirnius ir palikite per naktį, kad išbrinktų.

  • Kitą dieną išmirkusius avinžirnius nuplaukite, sudėkite į puodą su verdančiu vandeniu ir virkite apie 2 val., kol jie pasidarys minkšti.

  • Išpilkite vandenį (paliekant vieną puodelį atsargu), dar kartą nuplaukite avinžirnius ir sudėkite į maisto smulkintuvą. Pirmiausia įpilkite alyvuogių aliejaus ir sumalkite iki vientisos masės.

  • Įdėkite tahini pastos, ipilkite citrinų sulčių ir palaipsniui malkite iki tolygesnės konsistencijos. Jei humusas atrodo per tirštas, galima dapilti vandens atsargu, kol jis įgaus norimą tekstūrą.

  • Tada įdėkite papriką, kmynus ir vėl lengvai išmaišykite. Jei trūksta pagardų - įdėkite ir dar kartą viską sutrinkite.

  • Štaip taip, maistingas patiekalas paruoštas!


Jei humusą norite naudoti ilgesniam laikotarpiui, perdėkite į sandarų indelį ir laikykite šaldytuve iki 5 dienų.

Daugiau užkandžių receptų rasite: Užkandžiai

Reitingas
( 1 įvertinimas, vid. 55 )
Parašykite komentarą