Cezario salotų padažas

Cezario salotų padažas

Klasikinis Cezario salotų padažas su parmezanu pagal italu šefo Cezario Cardini receptą. Šis padažas skirtas salotoms, vištienos ir daržovių patiekalams pagardinti.

Ingredientai
Porcijos: +
  • Virto kiaušinio trynys 1 vnt
  • Česnakai 2 gvazdikėliai
  • Ančiuvių filė alyvuogių aliejuje 4 vnt
  • Druska 1 šaukštelis
  • Malti juodieji pipirai 1 šaukštelis
  • Vorčesterio padažas 1 šaukštelis
  • Alyvuogių aliejus 150 ml
  • Dižono garstyčios 1 šaukštelis
  • Citrinos sultys 1 šaukštas
  • Tarkuotas parmezanas 50 g
Energinė vertė

Kalorijų: 425 kcal

Baltymų: 7 g

Riebalų: 43 g

Angliavandenių: 3 g

Paruošimo būdas
5 min Spausdinti
  • Paruoškite visus ingredientus. Giliame dubenyje išplakite kiaušinio trynius su garstyčiom ir druska.

  • Lašas po lašo pilkite alyvuogių aliejų į masę ir gerai išplakite. Į padažą supilkite citrinų sultis, maltus pipirus, Vorčesterio padažą, sutrintus ančiuvius, išspaustą česnaką ir tarkuotą parmezaną.

  • Viską gerai išmaišykite šluotele. Cezario padažas paruoštas. Padažas tinka ne tik prie Cezario salotu, bet ir prie bet kokiu salotu lapu ar vištienos salotu.


Daugiau padažų receptų rasite čia: Padažai

Reitingas
( 9 įvertinimų, vid. 4.115 )
Parašykite komentarą