Naminis pyragas su grietine pagal klasikinį receptą – mėgstamiausias smaližių desertas. Šį pyragą paruošti nėra sunku, o ingredientai yra paprasti.
Grietinės pyragas
- Kondensuotas pienas 1 skardinė
- Cukrus 100 g
- Kvietiniai miltai 8 šaukštai
- Sviestas 100 g
- Grietinė 20% kg
- Kakava 1 šaukštas
- Soda 1 šaukštelis
- Kiaušiniai 2 vnt
Kalorijų: 437 kcal
Baltymų: 7.4 g
Riebalų: 27.1 g
Angliavandenių: 41.2 g
-
Išplakite sviestą su kiaušiniais. Įpilkite kondensuoto pieno ir dar kartą išplakite.
-
Išsijokite miltus, užgesinti sodą su actu ir supilkite į tešlą, gerai išmaišykite.
-
Gautą tešlą padalinkite į 2 dalis, į vieną dalį įpilkite kakavos, išmaišykite.
-
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Sutepkite sviestu formeles, kepkite abu paplotėlius, kol iškeps (apie 20 minučių).
-
Paruoškite kremą pyragui: grietinę šiek tiek išplakite su cukrumi.
-
Iškeptus paplotėlius perpjaukite į 2 dalis ir nupjaukite šonus. Visus paplotėlius išskyrus apatinį, pradurkite šakute, kad jie geriau sugertų grietinėlę.
-
Visus paplotėlius sutepkite grietinėle ir sudėkite vieną ant kito. Sutepkite kremu ir pyrago šonus.
-
Papločių likučius sutrinkite į trupinius ir pabarstykite ant pyrago viršaus. Įdėkite pyragą į šaldytuvą ir palaikykite per naktį.
Daugiau pyragų receptų rasite: Pyragai