Gruzijoje charčio sriubai pagaminti naudoja skirtingus receptus. Mūsų pateiktas receptas yra klasikinis, iš paprastų ir prieinamų ingredientų.
Charčio sriuba
- Jautiena 400 g
- Svogūnai 3 vnt
- Ryžiai 4 šaukštai
- Pomidorai 500 g
- Krapai pagal skonį
- Petražolės pagal skonį
- Prieskoniai pagal skonį
- Česnakai 1 gvazdikėlis
- Kalendra pagal skonį
Kalorijų: 314 kcal
Baltymų: 22.2 g
Riebalų: 12.8 g
Angliavandenių: 29.4 g
-
Atskiriame mėsą nuo kaulų. Į dubenėlį įpilkite 2-2.5l šalto vandens, įdėkite mėsą, kaulus ir virkite.
-
Kai vanduo užvirs, atsargiai nuimkite putas ir sumažinkite ugnį, kad vanduo išliktų šiek tiek verdantis ir virkite taip apie 1-1.5 val. Likus pusvalandžiui iki virimo pabaigos, galite įdėti petražolių, salierų ir druskos pagal skonį.
-
Tuo tarpu smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepkite ant silpnos ugnies, kad svogūnas išliktų minkštas.
-
Kai tik svogūnai įgaus auksinį atspalvį, įdėkite į keptuvę mėsą ir kepkite apie 5 minutes.
-
Tada įpilkite pora šaukštų mėsos sultinio į keptuvę ir troškinkite apie 15 minučių uždengus dangtį
-
Kol mėsa ir svogūnai troškinasi, supjaustykite pomidorus.
-
Keptuvės turinį įpilkite į dubenėlį su sultiniu ir virkite toliau.
-
Supilkite ryžius į dubenėlį. Leiskite sriubai virti apie 5 minutes. Sumažinkite ugnį iki vidutinio ir įdėkite prieskonių.
-
Paskutiniame virimo etape įdėkite susmulkintą česnaką ir smulkiai supjaustytus žalumynus. (Krapai, petražolės, kalendra)
-
Leiskite charčio sriubai pastovėti apie 1 val. ir tada galite pateikti.
Daugiau sriubų receptų rasite: Sriubos