Charčio sriuba

Charčio sriuba

Gruzijoje charčio sriubai pagaminti naudoja skirtingus receptus. Mūsų pateiktas receptas yra klasikinis, iš paprastų ir prieinamų ingredientų.

Ingredientai
Porcijos: +
  • Jautiena 400 g
  • Svogūnai 3 vnt
  • Ryžiai 4 šaukštai
  • Pomidorai 500 g
  • Krapai  pagal skonį
  • Petražolės  pagal skonį
  • Prieskoniai  pagal skonį
  • Česnakai 1 gvazdikėlis
  • Kalendra  pagal skonį
Energinė vertė

Kalorijų: 314 kcal

Baltymų: 22.2 g

Riebalų: 12.8 g

Angliavandenių: 29.4 g

Paruošimo būdas
1 val 15 min Spausdinti
  • Atskiriame mėsą nuo kaulų. Į dubenėlį įpilkite 2-2.5l šalto vandens, įdėkite mėsą, kaulus ir virkite.

  • Kai vanduo užvirs, atsargiai nuimkite putas ir sumažinkite ugnį, kad vanduo išliktų šiek tiek verdantis ir virkite taip apie 1-1.5 val. Likus pusvalandžiui iki virimo pabaigos, galite įdėti petražolių, salierų ir druskos pagal skonį.

  • Tuo tarpu smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepkite ant silpnos ugnies, kad svogūnas išliktų minkštas.

  • Kai tik svogūnai įgaus auksinį atspalvį, įdėkite į keptuvę mėsą ir kepkite apie 5 minutes.

  • Tada įpilkite pora šaukštų mėsos sultinio į keptuvę ir troškinkite apie 15 minučių uždengus dangtį

  • Kol mėsa ir svogūnai troškinasi, supjaustykite pomidorus.

  • Keptuvės turinį įpilkite į dubenėlį su sultiniu ir virkite toliau.

  • Supilkite ryžius į dubenėlį. Leiskite sriubai virti apie 5 minutes. Sumažinkite ugnį iki vidutinio ir įdėkite prieskonių.

  • Paskutiniame virimo etape įdėkite susmulkintą česnaką ir smulkiai supjaustytus žalumynus. (Krapai, petražolės, kalendra)

  • Leiskite charčio sriubai pastovėti apie 1 val. ir tada galite pateikti.


Daugiau sriubų receptų rasite: Sriubos

Reitingas
( 3 įvertinimai, vid. 3.675 )
Parašykite komentarą