Grikių kotletai

Grikių kotletai

Labai skanūs ir lengvai pagaminami dietiniai grikių kotletai. Išbandykite šį nuostabų receptą, paįvairinkite savo dienos racioną arba tiesiog pamaloninkite savo draugus bei artimuosius.

Ingredientai
Porcijos: +
  • Grikiai 1 stiklinė
  • Svogūnai 1 vnt
  • Kiaušiniai 1 vnt
  • Miltai arba krakmolas 1 šaukštelis
  • Druska  pagal skonį
  • Pipirai  pagal skonį
  • Augalinis aliejus  
Energinė vertė

Kalorijų: 287 kcal

Baltymų: 8.6 g

Riebalų: 1.9 g

Angliavandenių: 62.7 g

Paruošimo būdas
30 min Spausdinti
  • Pirmiausia paruoškite grikius: gerai nuplaukite, užvirkite ir pilnai atvėsinkite. Atvėsintus grikius sumalkite trintuvu arba mėsmale.

  • Smulkiai supjaustykite svogūną, apkepinkite ir įmaišykite į grikių masę.

  • Pagal skonį masę pagardinkite druska, pipirais ar kitokiais mėsos prieskoniais. Jei masė atrodo per sausa, įpilkite truputį vandens, jeigu masė per biri, įdėkite šiek tiek miltų arba krakmolo. Įmuškite kiaušinį ir sumaišykite iki vientisos masės.

  • Drėgnomis rankomis suformuokite grikių kotletus (geriau formuoti nedidelius) ir kepkite įkaitintoje keptuvėje su aliejumi (uždengus dangtį) iš abiejų pusių po 3-4 min.


Vietoje krakmolo galite įdėti tarkuotą bulvę bei išvolioti kotletukus džiūvesėliuose.

Daugiau kotletų receptų rasite čia: Kotletai

Reitingas
( 8 įvertinimų, vid. 3.755 )
Parašykite komentarą