Šarlotės obuolių pyragas

„Šarlotės“ pyragas

Klasikinis obuolių pyrago „Šarlotė“ receptas. Paprastas, bet neįtikėtinai skanus desertas, turintis tik keturis pagrindinius ingredientus!

Ingredientai
Porcijos: +
  • Cukrus 1 stiklinė
  • Kiaušiniai 5 vnt
  • Kvietiniai miltai 1 stiklinė
  • Obuoliai 7 vnt
  • Augalinis aliejus 1 šaukštas
  • Soda ½ šaukštelio
Energinė vertė

Kalorijų: 231 kcal

Baltymų: 5.2 g

Riebalų: 4.9 g

Angliavandenių: 40.7 g

Paruošimo būdas
35 min Spausdinti
  • Įkaitinkite orkaitę. Atskirkite baltymus nuo trynių. Baltymus plakite iki tol, kol pasirodys putos. Kol plaksite po mažu įmaišykite cukrų.

  • Toliau tęskite plakimą, įdėkite po vieną trynį, tada sodą ir miltus. Pagal konsistenciją tešla turėtų būti panaši į grietinę.

  • Sutepkite keptuvę augaliniu aliejumi. Išpilkite pusę tešlos ant skardos, tolygiai paskirstykite skiltelėmis supjaustytus obuolius, supilkite likusią tešlą.

  • Įdėkite skardą į įkaitintą orkaitę. Palaikykite 3 minutes 200 laipsnių temperatūroje, tada sumažinkite iki 180 ir kepkite 20-25 minutes.


Daugiau pyragų receptų rasite: Pyragai

Reitingas
( 3 įvertinimai, vid. 4.675 )
Parašykite komentarą