Trinta pomidorų sriuba

Trinta pomidorų sriuba

Skani, lengva ir sveika trintų pomidorų sriuba su bazilikais ir česnakais. Siūlome išbandyti šį išskirtinį receptą, garantuojame – Jums patiks!

Ingredientai
Porcijos: +
  • Alyvuogių aliejus 2 šaukštai
  • Svogūnai 1 vnt
  • Česnakai 3 gvazdikėliai
  • Pomidorų pasta 1 šaukštas
  • Bazilikas 1 sauja šviežių lapelių
  • Pomidorai (konservuoti savo sultyse) 400 g
  • Pienas 400 ml
  • Soda  žiupsnelis
  • Cukrus 1 šaukštelis
  • Druska  pagal skonį
  • Malti juodieji pipirai  pagal skonį
Energinė vertė

Kalorijų: 216 kcal

Baltymų: 5.9 g

Riebalų: 14.3 g

Angliavandenių: 16.9 g

Paruošimo būdas
60 min Spausdinti
  • Puode įkaitinkite alyvuogių aliejų. Pakepinkite smulkiai pjaustytą svogūną ir česnaką ant vidutinės ugnies, kol suminkštės, maždaug 5 minutes. Įpilkite pomidorų pastą, pakepinkite maišydami apie 30 sekundžių, tada sudėkite pomidorus, baziliką, druską ir pipirus.

  • Užvirkite mišinį, sumažinkite ugnį iki minimumo ir dar virkite apie 15 minučių.

  • Išmaišykite sriubą su blenderiu ir supilkite atgal į puodą.

  • Nedideliame dubenyje sumaišykite šaukštą pieno su žiupsneliu kepimo sodos, kad neliktų gabalėlių. Gautą masę supilkite į puodą su sriuba, išmaišykite, tada supilkite likusį pieną. Dar kartą išmaišykite sriubą ir užvirkite. Sumažinkite ugnį ir virkite dar apie 5 minutes.

  • Ragaukite sriubą. Jei reikia, įdėkite cukraus, druskos ar pipirų. Patiekite karštą!


Daugiau sriubų receptų rasite: Sriubos

Reitingas
( 1 įvertinimas, vid. 55 )
Parašykite komentarą