Greitai paruošiamos midijos česnakiniame grietinėlės padaže. Midijos – tai ne tik skanu, bet ir labai sveika. Sekite receptą ir jau po 15 min. galėsite mėgautis šiuo gurmanišku patiekalu.
Midijos grietinėlės padaže
Ingredientai
Porcijos:
–
+
- Šaldytos midijos 500 g
- Grietinėlė, 10% rieb. 200 ml
- Sviestas 30 g
- Česnakai pagal skonį
- Provanso žolelės pagal skonį
Energinė vertė
Kalorijų: 178 kcal
Baltymų: 12.9 g
Riebalų: 13.1 g
Angliavandenių: 2.1 g
Paruošimo būdas
-
Midijas nuplaukite ir atidėkite į atskirą indelį. Česnako skilteles nulupkite ir smulkiai supjaustykite.
-
Įkaitintoje keptuvėje ištirpinkite sviestą, įmaišykite susmulkintą česnaką, sumažinkite ugnį ir 1 min. patroškinkite.
-
Atitirpintas midijas suberkite į keptuvę ir troškinkite su česnaku. Pagardinkite pipirais ir įdėkite prancūziškų žolelių.
-
Po 7–8 minučių supilkite grietinėlę ir toliau troškinkite midijas, kol midijos prasivers.
Midijas siūlome patiekti su makaronais arba ryžiais.
Daugiau jūros gėrybių receptų rasite čia: Jūros gėrybių patiekalai