Midijos grietinėlės padaže

Midijos grietinėlės padaže

Greitai paruošiamos midijos česnakiniame grietinėlės padaže. Midijos – tai ne tik skanu, bet ir labai sveika. Sekite receptą ir jau po 15 min. galėsite mėgautis šiuo gurmanišku patiekalu.

Ingredientai
Porcijos: +
  • Šaldytos midijos 500 g
  • Grietinėlė, 10% rieb. 200 ml
  • Sviestas 30 g
  • Česnakai  pagal skonį
  • Provanso žolelės  pagal skonį
Energinė vertė

Kalorijų: 178 kcal

Baltymų: 12.9 g

Riebalų: 13.1 g

Angliavandenių: 2.1 g

Paruošimo būdas
15 min Spausdinti
  • Midijas nuplaukite ir atidėkite į atskirą indelį. Česnako skilteles nulupkite ir smulkiai supjaustykite.

  • Įkaitintoje keptuvėje ištirpinkite sviestą, įmaišykite susmulkintą česnaką, sumažinkite ugnį ir 1 min. patroškinkite.

  • Atitirpintas midijas suberkite į keptuvę ir troškinkite su česnaku. Pagardinkite pipirais ir įdėkite prancūziškų žolelių.

  • Po 7–8 minučių supilkite grietinėlę ir toliau troškinkite midijas, kol midijos prasivers.


Midijas siūlome patiekti su makaronais arba ryžiais.

Daugiau jūros gėrybių receptų rasite čia: Jūros gėrybių patiekalai

Reitingas
( 1 įvertinimas, vid. 55 )
Parašykite komentarą