Paukščių pieno tortas

Tortas „Paukščių pienas“

Legendinis paukščių pieno tortas, kurį kadaise buvo galima nusipirkti tik Maskvos centre stovinčiame restorane „Praha“. Šis receptas yra labiausiai panašus į originalą, atsižvelgus į tai, kad gaminamas namų sąlygomis.

Ingredientai
Porcijos: +
  • Kvietiniai miltai 140 g
  • Sviestas 350 g
  • Cukrus 400 g
  • Kiaušiniai 2 vnt
  • Šokoladas 75 g
  • Kondensuotas pienas 100 g
  • Kaušinių baltymai 60 g
  • Citrinų rūgštis ½ šaukštelio
  • Vanilės ekstraktas 2 ml
  • Želatinos pakaitalas AGAR AGAR ALVO 4 g
Energinė vertė

Kalorijų: 565 kcal

Baltymų: 4.8 g

Riebalų: 33.8 g

Angliavandenių: 60.9 g

Paruošimo būdas
1 val 40 min Spausdinti
  • Želatiną išbrinkinkite šaltame vandenyje (140 ml) ir palikite 2-3 val. Suplakite 100 gramų sviesto ir tiek pat cukraus, įmuškite kiaušinius, įpilkite 1 ml vanilės ekstrakto, ir viską išplakite iki vientisos masės. Į gautą baltos spalvos masę suberkite miltus ir išminkykite tešlą.

  • Dvi kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi, tešlą iškočiokite į apskritimą (tokio dydžio, kokio turės būti Jūsų tortas) ir išklokite ant skardų. Biskvito lakštus kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių. Iškepusį biskvitą atvėsinkite, ir nuimkite popierių.

  • Kondensuotą pieną ir 200 gramų sviesto (kambario temperatūros) suplakite iki grietinėlės konsistencijos, įpilkite 1 ml vanilės ekstrakto ir atidėkite į šoną (tik ne į šaldytuvą!).

  • Išbrinkusį želatiną pakaitinkite ant silpnos ugnies, nuolat maišydami mentele. Kai užvirs, virkite 1 min. ir įpilkite 300 ml cukraus, padidinkite ugnį iki vidutinės, vėl užvirkite ir pakaitinkite dar 2 min. (neužmirškite nuolat maišyti masę)

  • Kaušinių baltymus išplakite iki standžių putų, įpilkite citrinos rūgšties, ir vėl išplakite iki vientisos tankios masės. Plona srovele supilkite karštą želatino sirupą. Plakite iki standžių putų ir įmaišykite sviesto-kondensuoto pieno masę. Viską išmaišykite iki vientisos konsistencijos.

  • Į torto formą nuimamais kraštais įdėkite biskvito lakštą, ant viršaus supilkite pusę pagaminto suflė, ant viršaus uždekite kitą lakštą ir užpilkite likusia suflė mase. Įdėkite tortą į šaldytuvą 3-4 val., kad suflė sustingtų.

  • Šokoladą sulaužykite gabaliukais ir su 50 g. sviesto ištirpinkite. Užpilkite paukščių pieno tortą šokolado glajumi. Įdėkite 30 min. į šaldytuvą ir tik po to išimkite kepimo formos kraštus. Skanaus!


Daugiau tortų receptų rasite čia: Tortai

Reitingas
( 1 įvertinimas, vid. 55 )
Parašykite komentarą