Kijevo kotletas

Kijevo kotletai

Klasikiniai Kijevo kotletai – bene populiariausias vištienos mėsos patiekalas. Įprastame recepte, kotletai apvoliojami džiūvėsėliuose ir kepami aliejuje.

Ingredientai
Porcijos: +
  • Sviestas 140 g
  • Vištiena 1.2 kg
  • Petražolės 20 g
  • Druska ½ šaukštelio
  • Kiaušiniai 2 vnt
  • Pienas 100 ml
  • Kvietiniai miltai 60 g
  • Džiūvėsėliai 140 g
  • Augalinis aliejus 300 ml
Energinė vertė

Kalorijų: 3489 kcal

Baltymų: 115.5 g

Riebalų: 301.7 g

Angliavandenių: 80.9 g

Paruošimo būdas
30 min Spausdinti
  • Išpjaukite abi krūtinėlės puses atskirdami jas nuo kaulo. (arba naudokite vištienos filė). Pašalinkite nereikalingą odą ir kremzles, tik atsargiai, kad filė neperplyštų. Paprastai filė būna vienoje pusėje storesnė, kitoje plonesnė, todėl reikėtų šiek tiek paploninti filė vienoje pusėje, kad suvienodinti storį.

  • Atmuškite mėsos plaktuku išorinę mėsos pusę (kur buvo odelė). Apibarstykite druska iš abiejų pusių.

  • Dubenyje išmaišykite kapotas petražoles, sviestą ir druską, gerai išmaišykite iki vientisos masės. Įdarą padalinkite į dvi dalis ir 3–5 minutėms įdėkite į šaldiklį. Tada, įvyniokite įdarą į filę, suformuodami kotletą, ir vėl įdėkite į šaldiklį 3–5 minutėms.

  • Atskirame dubenyje įmuškite kiaušinius ir suplakite su pienu. Kotletus apvoliokite miltuose, tada kiaušinių ir pieno masėje. Tada apvoliokite džiūvėsėliuose, po to masėje ir vėl džiūvėsėliuose.

  • Puodą su aliejumi įškaitinkite ir kepkite kijevo kotletus apie 10-15 min. iki aukso rudos spalvos (kotletai turėtų iškilti). Galite kotletus kepti kitaip - apskrudinti keptuvėje ir baigti kepti orkaitėje. Ant keptuvės kepkite apie 3-4 minutes iš abiejų pusių, nuolat apipilant verdančiu aliejumi. Tada įdėkite kotletus į orkaitę (įkaitintą iki 200 laipsnių) ir kepkite dar 10 minučių.


Daugiau kotletų receptų rasite čia: Kotletai

Reitingas
( 9 įvertinimų, vid. 4.565 )
Parašykite komentarą