Kanelės

Kanelės

Kanelės („Canelé“) – maži pyragaičiai su nedideliu kiekiu miltų, kurių receptas kilęs iš Prancūzijos miesto Bordo. Karamelizuoti ir traškūs išorėje bei minkšti viduje – puikus deserto derinys!

Ingredientai
Porcijos: +
  • Pienas 500 ml
  • Sviestas 50 g
  • Kiaušiniai 2 vnt
  • Tryniai 2 vnt
  • Cukrus 100 g
  • Miltai 120 g
  • Romas 4 šaukštai
  • Vanilės lazdelė 1 vnt
Energinė vertė

Kalorijų: 1969.8 kcal

Baltymų: 42.7 g

Riebalų: 69.19 g

Angliavandenių: 214.97 g

Paruošimo būdas
60 min Spausdinti
  • Užvirinkite pieną, įdėkite vanilės ankštį ir sviestą, palaukite, kol jis ištirps.

  • Atskirame puode išplakite kiaušinius, trynius ir cukrų. Įpilkite truputį įkaitinto pieno, išmaišykite, išsijokite miltus, vėl sumaišykite, kad neliktų gumulėlių, supilkite likusį pieną, išmaišykite. Įpilkite romo. Tešla turi gautis pakankamai tiršta.

  • Puodą uždenkite ir įdėkite į šaldytuvą 1-ai dienai. Per tą laiką tešla šiek tiek sutirštėja ir tampa tinkamos konsistencijos. Kepimo dieną įkaitinkite orkaitę iki 250° laipsnių, kanelių formeles ištepkite sviestu.

  • Išimkite tešlą iš šaldytuvo, gerai išmaišykite ir supilkite į formas (palikite apie 0.5 cm nuo viršaus)

  • Kepkite 20 minučių 250° laipsnių temperatūroje, po to sumažinkite iki 180° ir kepkite dar 50 minučių (orkaitės kaitinimo funkcija viršus-apačia). Neatidarinėkite orkaitės iki kepimo pabaigos. Po 10 minučių išimkite kaneles iš formų ir leiskite atvėsti.


Daugiau desertų receptų rasite čia: Desertai

Reitingas
( 7 įvertinimų, vid. 4.435 )
Parašykite komentarą