Kanelės („Canelé“) – maži pyragaičiai su nedideliu kiekiu miltų, kurių receptas kilęs iš Prancūzijos miesto Bordo. Karamelizuoti ir traškūs išorėje bei minkšti viduje – puikus deserto derinys!
Kanelės
- Pienas 500 ml
- Sviestas 50 g
- Kiaušiniai 2 vnt
- Tryniai 2 vnt
- Cukrus 100 g
- Miltai 120 g
- Romas 4 šaukštai
- Vanilės lazdelė 1 vnt
Kalorijų: 1969.8 kcal
Baltymų: 42.7 g
Riebalų: 69.19 g
Angliavandenių: 214.97 g
-
Užvirinkite pieną, įdėkite vanilės ankštį ir sviestą, palaukite, kol jis ištirps.
-
Atskirame puode išplakite kiaušinius, trynius ir cukrų. Įpilkite truputį įkaitinto pieno, išmaišykite, išsijokite miltus, vėl sumaišykite, kad neliktų gumulėlių, supilkite likusį pieną, išmaišykite. Įpilkite romo. Tešla turi gautis pakankamai tiršta.
-
Puodą uždenkite ir įdėkite į šaldytuvą 1-ai dienai. Per tą laiką tešla šiek tiek sutirštėja ir tampa tinkamos konsistencijos. Kepimo dieną įkaitinkite orkaitę iki 250° laipsnių, kanelių formeles ištepkite sviestu.
-
Išimkite tešlą iš šaldytuvo, gerai išmaišykite ir supilkite į formas (palikite apie 0.5 cm nuo viršaus)
-
Kepkite 20 minučių 250° laipsnių temperatūroje, po to sumažinkite iki 180° ir kepkite dar 50 minučių (orkaitės kaitinimo funkcija viršus-apačia). Neatidarinėkite orkaitės iki kepimo pabaigos. Po 10 minučių išimkite kaneles iš formų ir leiskite atvėsti.
Daugiau desertų receptų rasite čia: Desertai