Kanelės

Kanelės

Kanelės („Canelé“) – maži pyragaičiai su nedideliu kiekiu miltų, kurių receptas kilęs iš Prancūzijos miesto Bordo. Karamelizuoti ir traškūs išorėje bei minkšti viduje – puikus deserto derinys!

Ingredientai
Porcijos: +
  • Pienas500 ml
  • Sviestas50 g
  • Kiaušiniai2 vnt
  • Tryniai2 vnt
  • Cukrus100 g
  • Miltai120 g
  • Romas4 šaukštai
  • Vanilės lazdelė1 vnt
Energinė vertė

Kalorijų: 1969.8 kcal

Baltymų: 42.7 g

Riebalų: 69.19 g

Angliavandenių: 214.97 g

Paruošimo būdas
60 min Spausdinti
  • Užvirinkite pieną, įdėkite vanilės ankštį ir sviestą, palaukite, kol jis ištirps.

  • Atskirame puode išplakite kiaušinius, trynius ir cukrų. Įpilkite truputį įkaitinto pieno, išmaišykite, išsijokite miltus, vėl sumaišykite, kad neliktų gumulėlių, supilkite likusį pieną, išmaišykite. Įpilkite romo. Tešla turi gautis pakankamai tiršta.

  • Puodą uždenkite ir įdėkite į šaldytuvą 1-ai dienai. Per tą laiką tešla šiek tiek sutirštėja ir tampa tinkamos konsistencijos. Kepimo dieną įkaitinkite orkaitę iki 250° laipsnių, kanelių formeles ištepkite sviestu.

  • Išimkite tešlą iš šaldytuvo, gerai išmaišykite ir supilkite į formas (palikite apie 0.5 cm nuo viršaus)

  • Kepkite 20 minučių 250° laipsnių temperatūroje, po to sumažinkite iki 180° ir kepkite dar 50 minučių (orkaitės kaitinimo funkcija viršus-apačia). Neatidarinėkite orkaitės iki kepimo pabaigos. Po 10 minučių išimkite kaneles iš formų ir leiskite atvėsti.


Daugiau desertų receptų rasite čia: Desertai

Reitingas
( 3 įvertinimai, vid. 55 )
Parašykite komentarą

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: