Klasikinis Cezario salotų padažas su parmezanu pagal italu šefo Cezario Cardini receptą. Šis padažas skirtas salotoms, vištienos ir daržovių patiekalams pagardinti.
Cezario salotų padažas
Ingredientai
Porcijos:
–
+
- Virto kiaušinio trynys 1 vnt
- Česnakai 2 gvazdikėliai
- Ančiuvių filė alyvuogių aliejuje 4 vnt
- Druska 1 šaukštelis
- Malti juodieji pipirai 1 šaukštelis
- Vorčesterio padažas 1 šaukštelis
- Alyvuogių aliejus 150 ml
- Dižono garstyčios 1 šaukštelis
- Citrinos sultys 1 šaukštas
- Tarkuotas parmezanas 50 g
Energinė vertė
Kalorijų: 425 kcal
Baltymų: 7 g
Riebalų: 43 g
Angliavandenių: 3 g
Paruošimo būdas
-
Paruoškite visus ingredientus. Giliame dubenyje išplakite kiaušinio trynius su garstyčiom ir druska.
-
Lašas po lašo pilkite alyvuogių aliejų į masę ir gerai išplakite. Į padažą supilkite citrinų sultis, maltus pipirus, Vorčesterio padažą, sutrintus ančiuvius, išspaustą česnaką ir tarkuotą parmezaną.
-
Viską gerai išmaišykite šluotele. Cezario padažas paruoštas. Padažas tinka ne tik prie Cezario salotu, bet ir prie bet kokiu salotu lapu ar vištienos salotu.
Daugiau padažų receptų rasite čia: Padažai