Ukrainietiški barščiai

Ukrainietiški barščiai

Ukrainietiški barščiai – nacionalinis ukrainiečių patiekalas, tačiau jį mėgsta gaminti ir valgyti daugelyje kitų šalių. Siūlome jums išbandyti šį nuostabų tikrų ukrainietiškų barščių receptą.

Ingredientai
Porcijos: +
  • Burokėliai 500 g
  • Rūkyta kiauliena 150 g
  • Baltieji kopūstai 500 g
  • Svogūnai 2 galvutės
  • Bulvės 250 g
  • Morkos 1 vnt
  • Jautiena 300 g
  • Citrinos 1 vnt
  • Kapotos petražolės 2 šaukštai
  • Grietinė 35% 50 g
  • Pomidorų pasta 2 šaukštai
Energinė vertė

Kalorijų: 264 kcal

Baltymų: 9.2 g

Riebalų: 18.9 g

Angliavandenių: 15.9 g

Paruošimo būdas
1 val 30 min Spausdinti
  • Jautieną supjaustykite 2–3 cm dydžio gabalėliais.

  • Į 5 litrų indą dėkite jautieną ir stambiai pjaustytus svogūnus, taip pat galite įdėti lauro lapą. Virkite sultinį apie 1 val.

  • Kol sultinys verda, paruošiam mėsą ir daržoves. Kiaulieną supjaustome maždaug 1 cm dydžio gabalėliais ir kepame keptuvėje, kol gausime spirgučius.

  • Burokėlius ir morkas sutrinkite ant rupios trintuvės, tada supjaustykite svogūnus apskritimais, sudėkite viską į keptuvę su spirgučiais, išmaišykite ir kepkite, kol masė tinkamai apskrus. Pabaigoje sudėkite pomidorų pastą, išmaišykite ir kepkite dar 1 min.

  • Kai sultinys bus paruoštas, sudėkite į indą apkeptas daržoves ir spirgučius. Kad mėsos ir burokėlių spalva būtų ryškesnė, į barščius įdėkite pusę smulkiai supjaustytos citrinos, be odelės. Virkite 10 minučių.

  • Susmulkinkite kopūstus ir kai barščiai įgaus burokėlių spalvą, sudėkite kopūstus į indą ir virkite 15 minučių, tada supjaustytas bulves (maždaug 0,5 cm griežinėliais) sudėkite į indą ir virkite dar 15 minučių.

  • Ukraienitiški barščiai paruošti, patiekiant galite pagardinti žalumynais ir įdėti grietinės.


Daugiau sriubų receptų rasite: Sriubos

Reitingas
( Dar nėra įvertinimų )
Parašykite komentarą