Ukrainietiški barščiai – nacionalinis ukrainiečių patiekalas, tačiau jį mėgsta gaminti ir valgyti daugelyje kitų šalių. Siūlome jums išbandyti šį nuostabų tikrų ukrainietiškų barščių receptą.
Ukrainietiški barščiai
- Burokėliai 500 g
- Rūkyta kiauliena 150 g
- Baltieji kopūstai 500 g
- Svogūnai 2 galvutės
- Bulvės 250 g
- Morkos 1 vnt
- Jautiena 300 g
- Citrinos 1 vnt
- Kapotos petražolės 2 šaukštai
- Grietinė 35% 50 g
- Pomidorų pasta 2 šaukštai
Kalorijų: 264 kcal
Baltymų: 9.2 g
Riebalų: 18.9 g
Angliavandenių: 15.9 g
-
Jautieną supjaustykite 2–3 cm dydžio gabalėliais.
-
Į 5 litrų indą dėkite jautieną ir stambiai pjaustytus svogūnus, taip pat galite įdėti lauro lapą. Virkite sultinį apie 1 val.
-
Kol sultinys verda, paruošiam mėsą ir daržoves. Kiaulieną supjaustome maždaug 1 cm dydžio gabalėliais ir kepame keptuvėje, kol gausime spirgučius.
-
Burokėlius ir morkas sutrinkite ant rupios trintuvės, tada supjaustykite svogūnus apskritimais, sudėkite viską į keptuvę su spirgučiais, išmaišykite ir kepkite, kol masė tinkamai apskrus. Pabaigoje sudėkite pomidorų pastą, išmaišykite ir kepkite dar 1 min.
-
Kai sultinys bus paruoštas, sudėkite į indą apkeptas daržoves ir spirgučius. Kad mėsos ir burokėlių spalva būtų ryškesnė, į barščius įdėkite pusę smulkiai supjaustytos citrinos, be odelės. Virkite 10 minučių.
-
Susmulkinkite kopūstus ir kai barščiai įgaus burokėlių spalvą, sudėkite kopūstus į indą ir virkite 15 minučių, tada supjaustytas bulves (maždaug 0,5 cm griežinėliais) sudėkite į indą ir virkite dar 15 minučių.
-
Ukraienitiški barščiai paruošti, patiekiant galite pagardinti žalumynais ir įdėti grietinės.
Daugiau sriubų receptų rasite: Sriubos