Klasikinis suomiškos sriubos receptas su lašiša ir grietinėle. „Lohi“ – išvertus iš suomių kalbos reiškia „lašiša“, o pilnas sriubos pavadinimas – „Lohikeitto“. Šią gaivią ir maistingą lašišos sriubą paruošite labai greitai iš paprastų ingredientų.
Suomiška lašišos sriuba
- Alyvuogių aliejus 3 šaukštai
- Vanduo 3 stiklinės
- Porai 1 vnt
- Lauro lapas 1 vnt
- Bulvės 340 g
- Lašiša 340 g
- Grietinėlė 10% 200 ml
- Sviestas 1 šaukštas
- Krakmolas 1 šaukštas
- Druska pagal skonį
- Malti juodieji pipirai pagal skonį
- Žalumynai (krapai) pagal skonį
- Citrina pagal skonį
Kalorijų: 444 kcal
Baltymų: 20.7 g
Riebalų: 30.3 g
Angliavandenių: 22.5 g
-
Dideliame puode įkaitinkite alyvuogių aliejų ir pakepinkite porus. Kai porai suminkštės, užpilkite 3 puodelius vandens ir įdėkite lauro lapą. Užvirinkite vandenį.
-
Paruoškite bulves. Sumažinkite ugnį ir įdėkite supjaustytas bulves. Uždenkite dangtį ir virkite, kol bulvės suminkštės.
-
Įdėkite lašišos gabalėlius į puodą ir virkite apie 5 minutes. Tada supilkite grietinėlę ir išmaišykite.
-
Jei norite tirštesnės sriubos, išmaišykite krakmolą su šaukštu vandens ir įpilkite į puodą. Viską išmaišykite. Tada įdėkite sviestą, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.
-
Lašišos sriubą pagardinkite druska ir pipirais. Pabarstykite kapotais žalumynais. Prieš patiekiant sriubą, pagal pageidavimą, galite išspausti citrinos sulčių.
Daugiau sriubų receptų rasite čia: Sriubos