Sriuba „Solianka“

Rusiška sriuba „Solianka“ (šiupininė)

„Solianka“ – populiari rusiška sriuba, kitaip vadinama šiupininė. Šios mėsiškos sriubos pagrindas – natūralus naminis sultinys. Tiesiog nepaprastai skani sriuba, kurią galite pagaminti pagal šį receptą.

Ingredientai
Porcijos: +
  • Jautiena 400 g
  • Dešrelės 4 vnt
  • Virta dešra 200 g
  • Marinuoti agurkai 3 vnt
  • Kumpis 200 g
  • Svogūnai 1 vnt
  • Petražolės 1 pundelis
  • Alyvuogės (be kauliukų) 1 skardinė
  • Pomidorų pasta 2 šaukštai
Energinė vertė

Kalorijų: 684 kcal

Baltymų: 40.7 g

Riebalų: 51.1 g

Angliavandenių: 11 g

Paruošimo būdas
1 val 30 min Spausdinti
  • Iš jautienos (arba kiaulienos) išvirkite sultinį, įdėkite lauro lapą ir juodųjų pipirų.

  • Kai sultinys išvirs (po pusantros val.), supjaustykite mėsą iš sultinio, dešrą, dešreles ir kumpį. Smulkiai supjaustykite svogūną, agurkus, petražoles, supilkite pomidorų tyrę ir troškinte daržoves apie 10 minučių.

  • Troškintas daržoves suberkite į sultinį ir virkite ne ilgiau kaip 10 minučių. Tada suberkite pjaustytą mėsą. Virkite, kol užvirs. Supilkite alyvuoges kartu su skysčiu į sriubą. Užvirkite ir išjunkite. Tiekdami „Solianka“ papuoškite citrinos griežinėliu.


Daugiau sriubų receptų rasite čia: Sriubos

Reitingas
( 9 įvertinimų, vid. 4.565 )
Parašykite komentarą