„Solianka“ – populiari rusiška sriuba, kitaip vadinama šiupininė. Šios mėsiškos sriubos pagrindas – natūralus naminis sultinys. Tiesiog nepaprastai skani sriuba, kurią galite pagaminti pagal šį receptą.
Rusiška sriuba „Solianka“ (šiupininė)
Ingredientai
Porcijos:
–
+
- Jautiena 400 g
- Dešrelės 4 vnt
- Virta dešra 200 g
- Marinuoti agurkai 3 vnt
- Kumpis 200 g
- Svogūnai 1 vnt
- Petražolės 1 pundelis
- Alyvuogės (be kauliukų) 1 skardinė
- Pomidorų pasta 2 šaukštai
Energinė vertė
Kalorijų: 684 kcal
Baltymų: 40.7 g
Riebalų: 51.1 g
Angliavandenių: 11 g
Paruošimo būdas
-
Iš jautienos (arba kiaulienos) išvirkite sultinį, įdėkite lauro lapą ir juodųjų pipirų.
-
Kai sultinys išvirs (po pusantros val.), supjaustykite mėsą iš sultinio, dešrą, dešreles ir kumpį. Smulkiai supjaustykite svogūną, agurkus, petražoles, supilkite pomidorų tyrę ir troškinte daržoves apie 10 minučių.
-
Troškintas daržoves suberkite į sultinį ir virkite ne ilgiau kaip 10 minučių. Tada suberkite pjaustytą mėsą. Virkite, kol užvirs. Supilkite alyvuoges kartu su skysčiu į sriubą. Užvirkite ir išjunkite. Tiekdami „Solianka“ papuoškite citrinos griežinėliu.
Daugiau sriubų receptų rasite čia: Sriubos