Klasikinė rūgštynių sriuba su kiaušiniais. Vasariška, lengva, skani sriuba iš šviežių rūgštynių. Labai paprastas ir greitas receptas.
Rūgštynių sriuba
Ingredientai
Porcijos:
–
+
- Vištienos sultinys 3 l
- Rūgštynės (šviežių ar konservuotų) 200 g
- Kiaušiniai 5 vnt
- Bulvės 2 vnt
- Druska pagal skonį
Energinė vertė
Kalorijų: 185 kcal
Baltymų: 17.4 g
Riebalų: 8.2 g
Angliavandenių: 8.6 g
Paruošimo būdas
-
Užvirkite vištienos sultinį.
-
Smulkiai supjaustykite bulves ir suberkite į sultinį. Pasūdykite pagal skonį.
-
Rūgštynes susmulkinkite juostelėmis apie 0.5 cm. Kai bulvės bus išvirusios, suberkite rūgštynes į sultinį.
-
Kiaušinius įmuškite į atskirą dubenėlį ir lengvai išplakite. Tada iš lėto pilkite kiaušinių masę į verdantį sultinį, ir tuo pačiu metu maišykite šakute tą vietą kur pilate.
-
Virkite rūgštynių sriubą dar 2 minutes. Išjunkite ir leiskite pastovėti 10 min. Patiekite.
Daugiau sriubų receptų rasite čia: Sriubos