Sūrio sriuba su vištiena

Prancūziška sūrio sriuba su vištiena

Pikantiška sūrio sriuba su vištiena pagal prancūziškos virtuvės receptą.

Ingredientai
Porcijos: +
  • Vištienos filė 500 g
  • Lydytas sūris 200 g
  • Bulvės 400 g
  • Svogūnai 150 g
  • Morkos 180 g
  • Sviestas  pagal skonį
  • Druska  pagal skonį
  • Malti juodieji pipirai  pagal skonį
  • Žalumynai  pagal skonį
  • Lauro lapas 3 vnt
  • Juodieji pipirai 2 vnt
Energinė vertė

Kalorijų: 379 kcal

Baltymų: 40.5 g

Riebalų: 7.6 g

Angliavandenių: 37.6 g

Paruošimo būdas
60 min Spausdinti
  • Įdėkite mėsą į 3 litrų puodą ir užpilkite vandeniu. Kai tik sultinys pradės virti, įdėkite 1 šaukštelį druskos, porą juodųjų pipirų ir 2–3 lauro lapus. Virkite apie 20 minučių. Tada išimkite mėsą.

  • Bulves nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Tada smulkiai supjaustykite svogūnus. Sutarkuokite morkas. Mėsą supjaustykite mažais gabalėliais. Lydytą sūrį sutarkuokite arba supjaustykite kubeliais.

  • Į verdantį sultinį įmeskite bulves (5-7 minutės nuo užvirimo)

  • Tuo metu lengvai pakepinkite sviestą. Pirmiausia sudėkite svogūnus, tada morkas. Lengvai pasūdykite ir įdėkite pipirų. Paruoštą mišinį įpilkite į sriubą ir virkite dar apie 5-7 minutes.

  • Tada sudėkite supjaustytą mėsą. Virkite 3–4 minutes,įdėkite lydytą sūrį, gerai išmaišykite ir išjunkite ugnį.

  • Prieš pateikiant apibarstykite žalumynais. Pagal pageidavimą galima įdėti skrebučių.


Daugiau sriubų receptų rasite: Sriubos

Reitingas
( 3 įvertinimai, vid. 4.335 )
Parašykite komentarą