„Gaspačio“ – ispaniškos virtuvės patiekalas, lengva šalta sriuba, gaminama iš trintų iki tyrės tirštumo šviežių daržovių. Paprastai, sriuba valgoma karštuoju metų laiku.
Ispaniška „Gaspačio“ sriuba
- Pomidorai 4 vnt
- Agurkai 1-2 vnt
- Svogūnai 1 galvutė
- Česnakai 2-3 skiltelės
- Raudonojo vyno actas 2 šaukšteliai
- Alyvuogių aliejus 2 šaukšteliai
- Riekė batono 1 vnt
- Druska pagal skonį
- Pipirai pagal skonį
Kalorijų: 124 kcal
Baltymų: 2.1 g
Riebalų: 8.7 g
Angliavandenių: 9.8 g
-
Supjaustykite pomidorus, agurką be odelės, papriką, svogūną, česnaką gabalėliais ir įdėkite į trintuvą. Gautą turinį pagardinkite raudonuoju actu bei alyvuogių aliejumi. Viską sutrinkite iki tyrės tirštumo masės.
-
Gautoje masėje 5-10 min įmirkykite duonos riekę, pagardinkite druska, pipirais bei vėl sutrinkite. Jeigu sunku trinti arba konsistencija per tiršta, tai įpilkite dar šlakelį vandens arba įdėkite ledo kubelius bei pertrinkite. Jeigu norite visiškai kreminės sriubos, galite tyrę papildomai perkošti per sietelį ar marliuką.
-
Sriubą tiekite išpilstę į lėkštes. Galima papildomai pagardinti su šviežiais kubeliais pjaustytų agurkų, paprikų, kinza.
Rekomenduojama „Gaspačio“ sriubą valgyti su skrudinta duona.
Daugiau sriubų receptų rasite čia: Sriubos