Čili sriuba – visame pasaulyje žinoma bei mėgiama meksikietiška sriuba. Sriuba nesunkiai pasigaminsite pagal šį receptą, ir jei viskas pavyks, mėgausitės tikruoju čili sriubos skoniu jau nuo pirmojo šaukšto!
Čili sriuba
- Jautienos faršas 500 g
- Konservuoti pomidorai savo sultyse 1 skardinė
- Konservuotos raudonosios pupelės 1 skardinė
- Raudonoji paprika 1 vnt
- Čili pipiras 1 vnt
- Svogūnas (didesnis) 1 vnt
- Česnakai (didesni) 2 vnt
- Sultinys arba vanduo (tirštumui reguliuoti) 400 ml
- Alyvuogių aliejus
- Druska pagal skonį
- Pipirai pagal skonį
- Saldžiosios paprikos milteliai pagal skonį
Kalorijų: 492 kcal
Baltymų: 33.9 g
Riebalų: 18.1 g
Angliavandenių: 50.6 g
-
Storadugniame puode ant šiek tiek aliejaus apkepinkite kubelaiis pjaustytą svoguną iki gražiai auksinės spalvos bei pagardinkite smulkiai kapotu česnaku bei čili pipiru.
-
Sudėkite smulkiai kubeliais pjaustytą papriką bei maišant turinį pakepinkite dar 5 minutes. Į jau paruoštą daržovių mišinį įdėkite jautienos faršą bei intensyviai maišykite apie 5 minutes, kad faršas apkeptų smulkiais gabaliukais.
-
Puodo turinį pagardinkite prieskoniais: druska, pipirais, saldžiosios paprikos milteliais bei suverskite skardinę smilkintų konservuotų pomidorų. Priklausomai nuo skonio pageidavimų, galite pareguliuoti tirštumą su sultiniu arba vandeniu bei viską virkite (uždengus dangčiu) apie 20 minučių ant minimalios ugnies, kad puodo turinys tik vos vos burbuliuotų. Nepamirškite karts nuo karto pamaišyti, kad skoniai susijungtų į vieną.
-
Galiausiai sudėkite konservuotas raudonasias pupeles, priklausomai nuo skonio pageidavimų galite dar kartą pareguliuoti tirštumą su sultiniu arba vandeniu bei palikite pavirti ant silpnos ugnies dar apie 15 minučių.
-
Galima skanauti! Siūlome pagardinti čilį sriubą tarkuotu sūriu, petražolėmis bei česnakine duona.
Daugiau sriubų receptų rasite čia: Sriubos