Ukrainietiškų barščių sriuba, kitaip Lietuvoje vadinama burokėlių sriuba. Šios sriubos pagrindas – sultinys, kuris verdamas iš mėsos su kaulais.
Barščių sriuba
- Burokėliai 1 vnt
- Vištiena 600 g
- Bulvės 4 vnt
- Kopūstai 200 g
- Svogūnai 1 galvutė
- Morkos 2 vnt
- Česnakai 4 skiltelės
- Pomidorų tyrė 1 šaukštas
Kalorijų: 296 kcal
Baltymų: 19.7 g
Riebalų: 14.5 g
Angliavandenių: 23.2 g
-
Atšaldykite vištieną, nuplaukite ir supjaustykite ją į keturias dalis. Įpilkite į puodą vandens (jei norite tirštesnės sriubos – įpilkite 1.5-2l vandens, jei skystesnės – 3l) ir virkite. Sultinį pasūdykite.
-
Kai vanduo užvirs, suberkite supjaustytas bulves.
-
Burokėlį ir morkas sutarkuokite. Smulkiai supjaustykite svogūną. Sutrinkite česnaką. Vienoje keptuvėje apkepinkite burokėlį (galite įmaišyti šaukštelį cukraus, kad burokėliai neprarastų spalvos) , kitoje – morkas, svogūną, česnaką su pomidorų tyrę.
-
Supjaustykite kopūstus ir sukrėskite į sultinį.
-
Kai bulvės suminkštės, suberkite troškintas daržoves ir palikite virti sriubą dar 3-5 minutes. Barščius rekomenduojame valgyti su grietine.
Daugiau sriubų receptų rasite čia: Sriubos