Daugeliui šios šviežių kopūstų salotos žinomos iš valgyklų, o populiarumas išlieka iki šiol. Salotų skonio paslaptis – smulkintų kopūstų šildymas ant didelės ugnies. Šios salotos puikiai papildo mėsos ir žuvies patiekalus, dera prie bet kokios košės ar garnyro.
Šviežių kopūstų salotos
Ingredientai
        
        
                
            Porcijos:
            –
            
            +
        
            
        
        
    - Baltagūžiai kopūstai 500 g
- Morkos 1 vnt
- Obuolių actas, 6% 2 šaukštai
- Cukrus 1 šaukštas
- Druska 1 šaukštelis
- Alyvuogių aliejus 3 šaukštai
            Paruošimo būdas        
        
    - 
                                Baltagūžius kopūstus susmulkinkite juostelėmis, ir perkelkite į gilų puodą ar troškintuvą. Pasūdykite, įpilkite acto ir pašildykite kopūstus 2 min. ant stiprios ugnies nuolat maišydami, kad jie suminkštėtų. Jų kepti ar troškinti nereikia. 
- 
                                Tada į kopūstus įberkite cukraus, viskas gerai išmaišykite, ir sudėkite į indą salotoms. 
- 
                                Morkas nulupkite ir susmulkinkite ant rupios trintuvės bei perkelkite į kopūstus. 
- 
                                Tada į kopūstų salotas įpilkite augalinį aliejų ir vėl viską gerai išmaišykite. Palikite skoniams persisunkti mažiausiai 20 minučių. Skanaus! 
Ieškokite kitų salotų receptų.


 
         
         
         
         
         
         
         
         
        