Salotos „Mimoza“ pasižymi švelniu ir lengvu skoniu ir yra paruošiamos pagal paprastą receptą iš lengvai prieinamų ingredientų.
Klasikinės salotos „Mimoza“
Ingredientai
Porcijos:
–
+
- Majonezas 200 g
- Žalieji svogūnai 1 vnt
- Sūris 100 g
- Morkos 2 vnt
- Svogūnai 1 vnt
- Kiaušiniai 3 vnt
- Konservuotas tunas (aliejuje) 1 skardinė
Energinė vertė
Kalorijų: 371 kcal
Baltymų: 16.7 g
Riebalų: 31.4 g
Angliavandenių: 5.9 g
Paruošimo būdas
-
Sukrėskite tuną ir nukoškite turinį ant lėkštės. Ant viršaus sutepkite majonezo sluoksnį.
-
Tada dėkite sluoksnį smulkiai supjaustytų svogūnų, tada vėl majonezo.
-
Tada sluoksnį smulkiai supjaustytų kiaušinių, ir vėl majonezo.
-
Toliau sluoksnį virtų morkų (tarkuotų ant rupios trintuvės), ir vėl sluoksnis majonezo.
-
Papuoškite salotas tarkuotu sūriu ir smulkiai supjaustytais žaliaisiais svogūnais. Leiskite salotom pastovėti šaldytuve 1,5 val.
Daugiau salotų receptų rasite: Salotos