Klasikinės graikiškos salotos („Horiatiki“) – vienas iš saulėtos Graikijos skanėstų. Siūlome Jums išbandyti šį greitai paruošiamą receptą.
Graikiškos salotos
Ingredientai
Porcijos:
–
+
- Alyvuogių aliejus 3 šaukštai
- Citrinų sultys 1.5 šaukšto
- Česnakai 1 gvazdikėlis
- Džiovinti raudonėliai ½ šaukštelio
- Jūros druska ¼ šaukštelio
- Šviežiai malti juodieji pipirai ¼ šaukštelio
- Pomidorai 3 vnt
- Raudonasis svogūnas ¼ galvutės
- Agurkai ½ vnt
- Žaliosios paprikos ½ vnt
- Fetos sūris 120 g
- Alyvuogės (be kauliukų) 16 vnt
Energinė vertė
Kalorijų: 257 kcal
Baltymų: 6.4 g
Riebalų: 22.2 g
Angliavandenių: 6.2 g
Paruošimo būdas
-
Nedideliame indelyje sumaišykite alyvuogių aliejų, citrinos sultis, susmulkintą česnaką, druską, pipirus ir raudonėlį. Uždarykite dangtį ir gerai suplakite.
-
Į didelį dubenį sudėkite supjaustytus pomidorus, agurką, raudonąjį svogūną, žaliąjį pipirą, fetos sūrį (kubeliais) ir alyvuoges.
-
Prieš patiekdami užpilkite paruoštą padažą, išmaišykite ir ant viršaus pabarstykite šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Nepamirškite, kad salotos gaminamos visai prieš tiekiant, jų ilgai laikyti negalima. Daugiau saolų receptų rasite: Salotos