Pyragas „Zebras“ arba „Zebriukas“ – labai gražus ir skanus desertas, kurį lengvai galite paruošti namuose pagal šį receptą.
Pyragas „Zebras“
- Cukrus 2 puodeliai
- Kiaušiniai 5 vnt
- Sviestas 200 g
- Grietinė 1 stiklinė
- Kvietiniai miltai 2 puodeliai
- Kakavos milteliai 2 šaukštai
- Pašlakstyta soda 1 šaukštelis
Kalorijų: 1329 kcal
Baltymų: 21.5 g
Riebalų: 59 g
Angliavandenių: 178.6 g
-
Išplakite kiaušinius su cukrumi iki baltų putų. Įpilkite 2 puodelius išsijotų miltų, sodą, ištirpintą ir atvėsintą sviestą, grietinę ir gerai išmaišykite (geriausia su maišytuvu).
-
Padalinkite tešlą į dvi lygias dalis. Į vieną dalį suberkite 2 šaukštus miltų, į kitą 2 šaukštus kakavos. Išmaišykite, kad neliktų gumulėlių iki tirštos grietinės konsistencijos.
-
Kepimo formą (26–28 cm), sutepkite aliejumi. Į formos centrą pilkite mažas porcijas skirtingos tešlos (po vieną šaukštą), vieną paskui kitą sluoksniais. Nemaišykite.
-
Kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. Jei pyrago viršus jau iškepęs, bet viduris ne - uždenkite pyrago paviršių folija ir sumažinkite temperatūrą iki 180 laipsnių ir kepkite, kol iškeps.
-
Pateikiant galite apipilti pyragą tirpintu šokoladu. Skanaus!
Daugiau pyragų receptų rasite: Pyragai