Pyragas Zebra

Pyragas „Zebras“

Pyragas „Zebras“ arba „Zebriukas“ – labai gražus ir skanus desertas, kurį lengvai galite paruošti namuose pagal šį receptą.

Ingredientai
Porcijos: +
  • Cukrus 2 puodeliai
  • Kiaušiniai 5 vnt
  • Sviestas 200 g
  • Grietinė 1 stiklinė
  • Kvietiniai miltai 2 puodeliai
  • Kakavos milteliai 2 šaukštai
  • Pašlakstyta soda 1 šaukštelis
Energinė vertė

Kalorijų: 1329 kcal

Baltymų: 21.5 g

Riebalų: 59 g

Angliavandenių: 178.6 g

Paruošimo būdas
30 min Spausdinti
  • Išplakite kiaušinius su cukrumi iki baltų putų. Įpilkite 2 puodelius išsijotų miltų, sodą, ištirpintą ir atvėsintą sviestą, grietinę ir gerai išmaišykite (geriausia su maišytuvu).

  • Padalinkite tešlą į dvi lygias dalis. Į vieną dalį suberkite 2 šaukštus miltų, į kitą 2 šaukštus kakavos. Išmaišykite, kad neliktų gumulėlių iki tirštos grietinės konsistencijos.

  • Kepimo formą (26–28 cm), sutepkite aliejumi. Į formos centrą pilkite mažas porcijas skirtingos tešlos (po vieną šaukštą), vieną paskui kitą sluoksniais. Nemaišykite.

  • Kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. Jei pyrago viršus jau iškepęs, bet viduris ne - uždenkite pyrago paviršių folija ir sumažinkite temperatūrą iki 180 laipsnių ir kepkite, kol iškeps.

  • Pateikiant galite apipilti pyragą tirpintu šokoladu. Skanaus!


Daugiau pyragų receptų rasite: Pyragai

Reitingas
( 2 įvertinimai, vid. 55 )
Parašykite komentarą