Varškės sūrio pyragas su braškėmis yra neįprastai skanus ir kvapnus. Desertą nesunku pasigaminti bet kuriai namų šeimininkei pagal pateiktą receptą.
Varškės sūrio pyragas su braškėmis
- Sviestas 100 g
- Sausainiai 300 g
- Varškė 500 g
- Cukrus 200 g
- Grietinėlė (35% riebumo) 50 g
- Želatinos 25 g
- Braškės 200 g
- Vanilinas 1 šaukštelis
- Braškių želė 100 g
- Citrina 1 vnt
Kalorijų: 5051 kcal
Baltymų: 148.7 g
Riebalų: 291.8 g
Angliavandenių: 470.2 g
-
Norėdami paruošti pyrago pagrindą suplakite blenderyje sviestą su sausainiais, kol gausite vientisą masę.
-
Gautą masę supilkite į apvalią formą, kurios skersmuo yra 26 cm (ar bet kurią kitą) ir tolygiai paskirstykite ją, kad susidarytų pagrindas. Įdėkite į šaldytuvą valandai.
-
Užpilti želatiną verdančiu vandeniu (apie 50 ml) ir leiskite šiek tiek atvėsti (arba įpilkite į vandens vonią, maišykite, kol visiškai ištirps). Varškę išplakite blenderyje iki vientisos masės.
-
Gautą varškę, grietinėlę ir cukrų suplakite mikseriu. Pagal skonį - galite padidinti arba sumažinti cukraus kiekį.
-
Įdėkite iš anksto paruoštą želatiną, vaniliną ir įspausti vienos citrinos sultis. Gerai išmaišykite! Gautą masę supilkite ant anksčiau paruošto pagrindo ir įdėkite į šaldytuvą valandai.
-
Tada smulkiai supjaustykite braškes ir uždenkite visą pyrago paviršių, užpilkite braškių želė. Tada varškės pyragą įdėkite į šaldytuvą ir po valandos jis bus paruoštas. Skanaus!
Daugiau pyragų receptų rasite: Pyragai