Varškės sūrio pyragas su braškėmis

Varškės sūrio pyragas su braškėmis

Varškės sūrio pyragas su braškėmis yra neįprastai skanus ir kvapnus. Desertą nesunku pasigaminti bet kuriai namų šeimininkei pagal pateiktą receptą.

Ingredientai
Porcijos: +
  • Sviestas 100 g
  • Sausainiai 300 g
  • Varškė 500 g
  • Cukrus 200 g
  • Grietinėlė (35% riebumo) 50 g
  • Želatinos 25 g
  • Braškės 200 g
  • Vanilinas 1 šaukštelis
  • Braškių želė 100 g
  • Citrina 1 vnt
Energinė vertė

Kalorijų: 5051 kcal

Baltymų: 148.7 g

Riebalų: 291.8 g

Angliavandenių: 470.2 g

Paruošimo būdas
4 val 15 min Spausdinti
  • Norėdami paruošti pyrago pagrindą suplakite blenderyje sviestą su sausainiais, kol gausite vientisą masę.

  • Gautą masę supilkite į apvalią formą, kurios skersmuo yra 26 cm (ar bet kurią kitą) ir tolygiai paskirstykite ją, kad susidarytų pagrindas. Įdėkite į šaldytuvą valandai.

  • Užpilti želatiną verdančiu vandeniu (apie 50 ml) ir leiskite šiek tiek atvėsti (arba įpilkite į vandens vonią, maišykite, kol visiškai ištirps). Varškę išplakite blenderyje iki vientisos masės.

  • Gautą varškę, grietinėlę ir cukrų suplakite mikseriu. Pagal skonį - galite padidinti arba sumažinti cukraus kiekį.

  • Įdėkite iš anksto paruoštą želatiną, vaniliną ir įspausti vienos citrinos sultis. Gerai išmaišykite! Gautą masę supilkite ant anksčiau paruošto pagrindo ir įdėkite į šaldytuvą valandai.

  • Tada smulkiai supjaustykite braškes ir uždenkite visą pyrago paviršių, užpilkite braškių želė. Tada varškės pyragą įdėkite į šaldytuvą ir po valandos jis bus paruoštas. Skanaus!


Daugiau pyragų receptų rasite: Pyragai

Reitingas
( 1 įvertinimas, vid. 55 )
Parašykite komentarą