Medaus pyragas

Medaus pyragas

Medaus pyragas yra vienas skaniausių pyragų, kurį lengvai gali pasigaminti kiekvienas. Gaminimas neužtrunka labai ilgai, svarbiausia, kad kremas gerai įsigertų į papločius. Tada pyragas bus ypač švelnus ir kvapnus.

Ingredientai
Porcijos: +
  • Medus 35 g
  • Cukrus 250 g
  • Kiaušiniai 4 vnt
  • Sviestas 120 g
  • Kvietiniai miltai 400 g
  • Soda 10 g
  • Citrinų sultys 20 ml
  • Grietinė 30% 350 g
  • Grietinėlė 35% 350 ml
  • Cukraus pudra 130 g
Energinė vertė

Kalorijų: 782 kcal

Baltymų: 8.8 g

Riebalų: 43.1 g

Angliavandenių: 91.4 g

Paruošimo būdas
60 min Spausdinti
  • Medų, cukrų ir sviestą supilkite į karščiui atsparų indą, o šį įstatome į puodą su vandeniu ir kaitiname garų vonelėje.

  • Įmuškite kiaušinius po vieną ir greitai išmaišykite. Nuolat maišydami įberkite sodą, tada supilkite citrinų sultis.

  • Kai masė padvigubės, įberkite miltų ir užvirinkite masę, intensyviai maišykite medine mentele. Tai užtruks maždaug 3-4 minutes.

  • Padalinkite tešlą į 9-10 dalių (priklausomai nuo norimų lakštų skaičiaus ir jų storio), iškočiokite ant pergamentinio popieriaus ir išpjaukite reikiamos formos lakštus.

  • Išmaišykite grietinę, grietinėlę ir cukraus pudrą ir išplakite iki kreminės konsistencijos.

  • Paskirstykite kremą ant visų lakštų. Atidėkite pyragą į šaldytuvą mažiausiai 2-iem valandom. Kremas turi įsigerti į lakštus.

  • Paskutinis akcentas: apibarstykite medaus pyragą likusiais tešlos trupinėliais. Skanaus!


Daugiau pyragų receptų rasite čia: Pyragai

Reitingas
( 13 įvertinimų, vid. 4.465 )
Parašykite komentarą