Medaus pyragas yra vienas skaniausių pyragų, kurį lengvai gali pasigaminti kiekvienas. Gaminimas neužtrunka labai ilgai, svarbiausia, kad kremas gerai įsigertų į papločius. Tada pyragas bus ypač švelnus ir kvapnus.
Medaus pyragas
- Medus 35 g
- Cukrus 250 g
- Kiaušiniai 4 vnt
- Sviestas 120 g
- Kvietiniai miltai 400 g
- Soda 10 g
- Citrinų sultys 20 ml
- Grietinė 30% 350 g
- Grietinėlė 35% 350 ml
- Cukraus pudra 130 g
Kalorijų: 782 kcal
Baltymų: 8.8 g
Riebalų: 43.1 g
Angliavandenių: 91.4 g
-
Medų, cukrų ir sviestą supilkite į karščiui atsparų indą, o šį įstatome į puodą su vandeniu ir kaitiname garų vonelėje.
-
Įmuškite kiaušinius po vieną ir greitai išmaišykite. Nuolat maišydami įberkite sodą, tada supilkite citrinų sultis.
-
Kai masė padvigubės, įberkite miltų ir užvirinkite masę, intensyviai maišykite medine mentele. Tai užtruks maždaug 3-4 minutes.
-
Padalinkite tešlą į 9-10 dalių (priklausomai nuo norimų lakštų skaičiaus ir jų storio), iškočiokite ant pergamentinio popieriaus ir išpjaukite reikiamos formos lakštus.
-
Išmaišykite grietinę, grietinėlę ir cukraus pudrą ir išplakite iki kreminės konsistencijos.
-
Paskirstykite kremą ant visų lakštų. Atidėkite pyragą į šaldytuvą mažiausiai 2-iem valandom. Kremas turi įsigerti į lakštus.
-
Paskutinis akcentas: apibarstykite medaus pyragą likusiais tešlos trupinėliais. Skanaus!
Daugiau pyragų receptų rasite čia: Pyragai