Naminiai ledai su baziliku

Naminiai bazilikų ledai

Neišpasakoto skonio naminiai bazilikų ledai. Šis šaltas desertas – tikra atgaiva itin karšta vasariška diena. Tam, kad skonis būtų dar malonesnis siūlome išmaišyti ledus su ledų gaminimo aparatu. Šis receptas nėra sudėtingas ir puikiai tinka gamybai namų sąlygomis.

Ingredientai
Porcijos: +
  • Cukrus 170 g
  • Pienas 1 l
  • Baziliko lapai 10 g
  • Kiaušinių tryniai 14 vnt
Energinė vertė

Kalorijų: 172 kcal

Baltymų: 5.5 g

Riebalų: 8.5 g

Angliavandenių: 18.3 g

Paruošimo būdas
1 val 30 min Spausdinti
  • Sumaišykite pieną ir cukrų (60 g) ir užvirkite. Įdėkite smulkiai pjaustytą baziliką. Leiskite masei pastovėti 10 min.

  • Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių ir sumalkite trynius su likusiu cukrumi. Pieną vėl užvirkite, supilkite į kiaušinių trynių masę. Vėl įkaitinkite viską iki 84 laipsnių vandens vonelėje (dubenėlį su masę įdėkite ant didesnio puodo su verdančiu vandeniu taip, kad mažojo dubenėlio dugnas liestų verdantį vandenį). Tada ledų masę palikite nakčiai šaldiklyje.

  • Jei turite ledų gaminimo mašiną, išmaišykite pasigamintą kremą, kol ledai sutirštės. Patiekiant galite papuošti ledus baziliko lapu.


Daugiau ledų receptų rasite čia: Ledai

Reitingas
( 2 įvertinimai, vid. 55 )
Parašykite komentarą