Neišpasakoto skonio naminiai bazilikų ledai. Šis šaltas desertas – tikra atgaiva itin karšta vasariška diena. Tam, kad skonis būtų dar malonesnis siūlome išmaišyti ledus su ledų gaminimo aparatu. Šis receptas nėra sudėtingas ir puikiai tinka gamybai namų sąlygomis.
Naminiai bazilikų ledai
Ingredientai
Porcijos:
–
+
- Cukrus 170 g
- Pienas 1 l
- Baziliko lapai 10 g
- Kiaušinių tryniai 14 vnt
Energinė vertė
Kalorijų: 172 kcal
Baltymų: 5.5 g
Riebalų: 8.5 g
Angliavandenių: 18.3 g
Paruošimo būdas
-
Sumaišykite pieną ir cukrų (60 g) ir užvirkite. Įdėkite smulkiai pjaustytą baziliką. Leiskite masei pastovėti 10 min.
-
Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių ir sumalkite trynius su likusiu cukrumi. Pieną vėl užvirkite, supilkite į kiaušinių trynių masę. Vėl įkaitinkite viską iki 84 laipsnių vandens vonelėje (dubenėlį su masę įdėkite ant didesnio puodo su verdančiu vandeniu taip, kad mažojo dubenėlio dugnas liestų verdantį vandenį). Tada ledų masę palikite nakčiai šaldiklyje.
-
Jei turite ledų gaminimo mašiną, išmaišykite pasigamintą kremą, kol ledai sutirštės. Patiekiant galite papuošti ledus baziliko lapu.
Daugiau ledų receptų rasite čia: Ledai