Skani, lengva ir sveika trintų pomidorų sriuba su bazilikais ir česnakais. Siūlome išbandyti šį išskirtinį receptą, garantuojame – Jums patiks!
Trinta pomidorų sriuba
- Alyvuogių aliejus 2 šaukštai
- Svogūnai 1 vnt
- Česnakai 3 gvazdikėliai
- Pomidorų pasta 1 šaukštas
- Bazilikas 1 sauja šviežių lapelių
- Pomidorai (konservuoti savo sultyse) 400 g
- Pienas 400 ml
- Soda žiupsnelis
- Cukrus 1 šaukštelis
- Druska pagal skonį
- Malti juodieji pipirai pagal skonį
Kalorijų: 216 kcal
Baltymų: 5.9 g
Riebalų: 14.3 g
Angliavandenių: 16.9 g
-
Puode įkaitinkite alyvuogių aliejų. Pakepinkite smulkiai pjaustytą svogūną ir česnaką ant vidutinės ugnies, kol suminkštės, maždaug 5 minutes. Įpilkite pomidorų pastą, pakepinkite maišydami apie 30 sekundžių, tada sudėkite pomidorus, baziliką, druską ir pipirus.
-
Užvirkite mišinį, sumažinkite ugnį iki minimumo ir dar virkite apie 15 minučių.
-
Išmaišykite sriubą su blenderiu ir supilkite atgal į puodą.
-
Nedideliame dubenyje sumaišykite šaukštą pieno su žiupsneliu kepimo sodos, kad neliktų gabalėlių. Gautą masę supilkite į puodą su sriuba, išmaišykite, tada supilkite likusį pieną. Dar kartą išmaišykite sriubą ir užvirkite. Sumažinkite ugnį ir virkite dar apie 5 minutes.
-
Ragaukite sriubą. Jei reikia, įdėkite cukraus, druskos ar pipirų. Patiekite karštą!
Daugiau sriubų receptų rasite: Sriubos