Graikiškos salotos

Graikiškos salotos

Klasikinės graikiškos salotos („Horiatiki“) – vienas iš saulėtos Graikijos skanėstų. Siūlome Jums išbandyti šį greitai paruošiamą receptą.

Ingredientai
Porcijos: +
  • Alyvuogių aliejus 3 šaukštai
  • Citrinų sultys 1.5 šaukšto
  • Česnakai 1 gvazdikėlis
  • Džiovinti raudonėliai ½ šaukštelio
  • Jūros druska ¼ šaukštelio
  • Šviežiai malti juodieji pipirai ¼ šaukštelio
  • Pomidorai 3 vnt
  • Raudonasis svogūnas ¼ galvutės
  • Agurkai ½ vnt
  • Žaliosios paprikos ½ vnt
  • Fetos sūris 120 g
  • Alyvuogės (be kauliukų) 16 vnt
Energinė vertė

Kalorijų: 257 kcal

Baltymų: 6.4 g

Riebalų: 22.2 g

Angliavandenių: 6.2 g

Paruošimo būdas
15 min Spausdinti
  • Nedideliame indelyje sumaišykite alyvuogių aliejų, citrinos sultis, susmulkintą česnaką, druską, pipirus ir raudonėlį. Uždarykite dangtį ir gerai suplakite.

  • Į didelį dubenį sudėkite supjaustytus pomidorus, agurką, raudonąjį svogūną, žaliąjį pipirą, fetos sūrį (kubeliais) ir alyvuoges.

  • Prieš patiekdami užpilkite paruoštą padažą, išmaišykite ir ant viršaus pabarstykite šviežiai maltų juodųjų pipirų.


Nepamirškite, kad salotos gaminamos visai prieš tiekiant, jų ilgai laikyti negalima. Daugiau saolų receptų rasite: Salotos

Reitingas
( 2 įvertinimai, vid. 55 )
Parašykite komentarą