Ši trinta pievagrybių sriuba su bulvėmis patiks visiems trintų sriubų mėgėjams. Labai paprastas ir itin greitai paruošiamas kreminės sriubos receptas iš pievagrybių, bulvių ir grietinėlės.
Trinta pievagrybių sriuba su bulvėmis
- Pievagrybiai 300 300 g
- Bulvės 4 vnt
- Svogūnai 2 vnt
- Grietinėlė 20% 200 ml
- Druska pagal skonį
- Malti juodieji pipirai pagal skonį
Kalorijų: 381 kcal
Baltymų: 9.6 g
Riebalų: 26.2 g
Angliavandenių: 29.7 g
-
Nuskuskite bulves (4-5 vnt.) ir įdėkite į puodą virti.
-
Pavalykite grybus ir supjaustykite skiltelėmis. Nulupkite svogūnus ir supjaustykite. Tada, įkaitinkite sviestą keptuvėje ir kepkite svogūnus iki skaidrumo, tada suberkite grybus. Kepkite, kol grybai apkeps, nuolat maišydami, kad nesudegtų.
-
Kai bulvės išvirs, išpilkite vandenį (bet galite palikti vieną stiklinę, jei sriuba gausis per tiršta). Į bulves suberkite pakepintus grybus su svogūnais, įpilkite grietinėlės, pasūdykite, įdėkite pipirų ir viską sumalkite trintuvu. Jei manote, kad sriuba per tiršta, įpilkite stiklinę vandens iš po virtų bulvių.
-
Trintą pievagrybių sriubą patiekite su skrebučiais.
Daugiau sriubų receptų rasite: Sriubos