Vištienos „Ramenas“ – tai klasikinė japoniška makaronų sriuba su vištiena. Puikiai tinka visiems japoniško maisto mėgėjams. Siūlome išmėginti šį receptą ir pasigaminti japonišką rameną namų sąlygomis.
Japoniška sriuba „Ramen“
- Vištienos šlaunelės 4 vnt
- Kiaušiniai 4 vnt
- Ramen makaronai 680 g
- Shiitake grybai 180 g
- Svogūnai 4 vnt
- Sojų padažas 4 šaukštai
- „RICE MIRIN“ ryžių vynas 2 šaukšteliai
- Imbieras 20 g
- Sezamų aliejus 1 šaukštas
- Miso pasta ¼ stiklinės
- Prieskoniai pagal skonį
- Vištienos sultinys 6 šaukštai
- Kininiai kopūstai (choi sum) 280 g
-
Pirmiausia paruošiame ingredientus: nuplauname, supjaustome grybus, svogūnus ir kininius kopūstus (choi sum). Imbierą nuvalome ir smulkiai sutarkuojame. Atskirame inde sumaišome sojų padažą, miso pastą su karštu vandeniu.
-
Vištieną apibarstykite prieskoniais iš abiejų pusių ir pakepinkite keptuvėje su aliejumi apie 10 min. Tada, įpilkite vandens ir troškinkite, kol vištiena suminkštės.
-
Kietai išvirkite kiaušinius. Paruoškite vištienos sultinį. Išmaišykite vištienos sultinį su mirinu, sojų padažu ir smulkintu imbieru iki vientisos masės.
-
Į keptuvę supilkite vištienos riebalų likučius ir apkepkite imbierą. Įdėkite kopūstų (choi sum) lapus ir troškinkite viską apie 1-2 min. nuolat maišydami.
-
Į gilią lėkštę suberkite supjaustytą vištieną, svogūnus, tada įpilkite sezamų aliejų ir sojos padažo likučius. Išvirkite makaronus ramen, viską padalinkite į 4 porcijas ir sudėkite į lėkštes. Ant viršaus įdėkite „choi sum“ lapus, supjaustytus (per pusę) kiaušinius ir viską užpilkite vištienos sultiniu. Japoniškas ramenas paruoštas. Skanaus!
Daugiau sriubų receptų rasite čia: Sriubos