„Cezario“ salotos yra vienas populiariausių užkandžių pasaulyje. Išbandykite šį klasikinį „Cezario“ salotų receptą su vištienos gabaliukais, skrebučiais, šviežiais pomidorais ir originaliu padažu.
„Cezario“ salotos su vištiena
- „Iceberg“ salotos 200 g
- Pomidorai 1 vnt
- Vištienos filė 300 g
- Balta duona 6 riekelės
- „Cezario“ padažas pagal skonį
- Sviestas 2 šaukštai
- Česnakas 2 skiltelės
- Parmezano sūris
Kalorijų: 245 kcal
Baltymų: 20.4 g
Riebalų: 11.3 g
Angliavandenių: 14.1 g
-
Salotų lapus nuplaukite, nusausinkite ir atidėkite į šaldytuvą.
-
Į karštą keptuvę įdėkite 1 šaukštą sviesto. Kai jis visiškai ištirps, įmeskite į plokšteles supjaustytą česnako skiltelę.
-
Vištienos krūtinėlę supjaustykite maždaug 1x3 cm dydžio gabalėliais. Įdėkite Į tą pačią keptuvę. Kepkite ant didelės ugnies apie 10 minučių, kol įgaus aukso rudos spalvą. Nuimkite nuo ugnies.
-
Į tą pačia keptuvę įpilkite dar šaukštą sviesto ir įdėkite likusią skiltelę česnako. Tuo metu supjaustykite duoną į mažus kubelius. Sudėkite į keptuvę ir paskrudinkite iki aukso rudos spalvos. Patartina nuolat maišyti, kad nesudegtų.
-
Ištraukite „Iceberg“ salotų lapus, ten pat sudėkite keptą vištienos krūtinėlę ir pomidorus supjaustytus plonomis juostelėmis. Salotas pagardinkite „Cezario“ padažu ir viską išmaišykite. Ant viršaus suberkite skrebučius ir sutarkuotą sūrį. Skanaus!
Daugiau salotų receptų rasite: Salotos