Bešamelio padažas

Bešamelio padažas

Bešamelio padažas – garsusis prancūziškasis baltasis padažas, vienas iš ekonomiškiausių padažų. Šis padažas naudojamas kaip pagrindas kitiems padažams.

Ingredientai
Porcijos: +
  • Sviestas 150 g
  • Kvietiniai miltai 3 šaukštai
  • Pienas 2 puodeliai
  • Druska  pagal skonį
  • Malti muskato riešutai  pagal skonį
Energinė vertė

Kalorijų: 226 kcal

Baltymų: 4 g

Riebalų: 18.5 g

Angliavandenių: 10.9 g

Paruošimo būdas
10 min Spausdinti
  • Pakaitinkite pieną (nereikia, kad pilnai užvirtų)

  • Keptuvėje išlydikite sviestą. (ant vidutinės ugnies). Tada, įberkite miltus ir gerai išmaišykite. (geriausia maišyti specialia medine šluotele)

  • Atsargiai, nedidelėmis porcijomis pilkite pieną ir intensyviai maišykite padažą, kad neliktų gumulėlių.

  • Užvirkite padažą, išmaišykite ir dar palaikykite apie 1-2 minutes. Įberkite druskos. Taip pat, pagal skonį galite įtarkuoti muskato riešuto

  • Nuimkite padažą nuo ugnies ir įdėkite sviesto gabaliuką, kad išvengti plėvelės atsiradimo ant padažo paviršiaus.


Daugiau padažų receptų rasite: Padažai

Reitingas
( 11 įvertinimų, vid. 3.735 )
Parašykite komentarą