Tortas Napoleonas

Tradicinis tortas „Napoleonas“

Tortas „Napoleonas“ – sluoksniuotas tortas arba kreminis pyragas. Pagrindiniai recepto ingredientai – sluoksniuota tešla su plikytu kremu. Prancūzijoje ir Italijoje panašus tortas vadinamas „millefeuille“ („tūkstantis sluoksnių“).

Šio recepto ingredientai suskaičiuoti 12-ai porcijų, norėdami sumažinti ingredientų kiekį, sumažinkite porcijų skaičių.

Ingredientai
Porcijos: +
  • Kvietiniai miltai 1.8 kg
  • Sviestas 600 g
  • Vanduo 350 ml
  • Druska  šaukštelio
  • Pienas 3 l
  • Cukrus 500 g
  • Kiaušiniai 5 vnt
  • Vanilinas 10 g
Energinė vertė

Kalorijų: 1254 kcal

Baltymų: 25.2 g

Riebalų: 54.8 g

Angliavandenių: 166.6 g

Paruošimo būdas
2 val 20 min Spausdinti
  • Tešlai pagaminti suberkite 1,5 kg miltų (6 stiklinės) ant kieto paviršiaus. Pasidarykite iš miltų duobutę ir į jos vidų sutarkuokite 500 gramų sviesto ir gerai viską iškapokite dideliu peiliu.

  • Sumaišykite 350 ml šalto vandens (ne ledinio) su druska ir pamažu pilkite į tešlos centrą (prieš tai vėl padarykite duobutę tešloje), ir vėl viską gerai išmaišykite, kad susidarytų vientisa masė.

  • Padalinkite tešlą į 9 lygias dalis (rutulius), sudėkite į indą, uždenkite plėvelę, ir laikykite šaldytuve, kad kol kočiosite kiekvieną lakštą, tešla nesuminkštėtų. Kočiokite kiekvieną gabalą atskirai, kol gausis 2mm lakštas. (kad būtų paprasčiau kočiokite jau ant kepimo popieriaus). Subadykite lakštą šakutę ir kepkite kiekvieną iš lakštų 5-6 minutes orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių.

  • Kremui įkaitinkite 2,5 litro pieno. Kol pienas verda, atskirai išmaišykite kiaušinius ir cukrų (500g). Į masę įpilkite miltų (300g) ir viską gerai išmaišykite. Po to supilkite likusį pieną (0,5 litro) ir maišykite iki vientisos masės.

  • Į išilusį pieną plona srovele supilkite paruoštą kiaušinių masę. Nenustojus maišyti, užvirkite kremą ant nedidelės ugnies ir nedelsdami išjunkite, kai ant paviršiaus atsiras burbuliukai. Į karštą kremą įdėkite 100 sviesto ir 10 g vanilino. Kai kremas bus paruoštas, jis sutirštės ir įgaus blizgumo. Prieš sutepant, duokite šiek tiek laiko kremui atvėsti.

  • Surinkite torto lakštus ant lėkštės, (pūslėtą viršų į apačią) ir tepkite kiekvieną sluoksnį kremu. Kremo yra daug, todėl netaupykite, leiskite jam tekėti šonuose - tada jis gerai įsigers. Vieną iš lakštų sutrinkite į trupinius ir apibarstykite torto paviršių ir šonus.


Prieš valgant napoleono tortą, patartina prieš tai jį palaikyti apie parą, arba bent 6-7 val. 

Daugiau tortų receptų rasite čia: Tortai

Reitingas
( 3 įvertinimai, vid. 45 )
Parašykite komentarą