Varškės sausainiai – minkšti, švelnūs ir labai skanūs. Sausainiai greitai ir lengvai pagaminami pagal šį receptą, išbandykite patys, jie tiesiog tirpsta burnoje.
Varškės sausainiai su cukrumi
- Varškė 400 g
- Margarinas 200 g
- Kvietiniai miltai 480 g
- Cukrus pagal skonį
- Druska pagal skonį
- Soda ½ šaukštelio
Kalorijų: 603 kcal
Baltymų: 20.5 g
Riebalų: 31.6 g
Angliavandenių: 61.1 g
-
Margariną sukapokite peiliu, ir sutrinkite ant rupios tarkos, tada išmaišykite su sutrinta varške (varškę galite sutrinti trintuvu) ir pasūdykite.
-
Gautą masę išmaišykite su miltais ir soda, o tada tešlą išminkykite. Išminkytą tešlą iškočiokite ir supjaustykite apskritimais.
-
Kiekvieną tešlos apskritimą pamirkykite cukruje iš vienos pusės, perlenkite pusiau cukrumi į vidų. Tada pakartokite procedūrą (pamirkykite cukruje ir vėl perlenkite pusiau).
-
Suspauskite kraštus šakute, kad tvirtai sukibtų.
-
Gautus varškės sausainius vėl pamirkykite cukruje, ir išklokite ant kepimo popieriaus cukruota puse į viršų, ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kol apskrus (apie 15 min). Skanaus!
Daugiau sausainių receptų rasite: Sausainiai