Imbieriniai sausainiai

Imbieriniai sausainiai su cinamonu

Imbieriniai sausainiai – tradiciniai kalėdiniai konditeriniai gaminiai iš miltų su imbieru ir cinamonu. Siūlome jums išbandyti šių traškių aromatingų sausainių receptą.

Ingredientai
Porcijos: +
  • Kvietiniai miltai 350 g
  • Cukrus 150 g
  • Kiaušiniai 1 vnt
  • Kepimo milteliai 1 šaukštelis
  • Sviestas 100 g
  • Maltas imbieras 45 g
  • Cinamonas 1 šaukštelis
  • Gvazdikėliai  žiupsnelis
Energinė vertė

Kalorijų: 880 kcal

Baltymų: 14.1 g

Riebalų: 25 g

Angliavandenių: 150.3 g

Paruošimo būdas
15 min Spausdinti
  • Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

  • Sumaišykite miltus (350 g.), kepimo miltelius, maltą imbierą, gvazdikėlius ir cinamoną.

  • Sviestą ir cukrų išplakite iki baltumo, įmuškite kiaušinį, įberkite miltus ir išminkykite tešlą.

  • Stalo paviršių pabarstykite miltais ir iškočiokite tešlą (stenkitės, kad tešla būtų kuo plonesnė). Iš tešlos išpjaukite jums patinkančių formų sausainius (jei turite, naudokite formeles). Pabarstykite sausainius cukrumi arba maltais migdolais.

  • Kepimo skardą ištepkite sviestu. Imbierinius sausainius kepkite įkaitintoje orkaitėje 12-15 minučių.


Daugiau sausainių receptų rasite: Sausainiai

Reitingas
( 1 įvertinimas, vid. 55 )
Parašykite komentarą