Šokoladinis pyragas Brownie

Šokoladinis pyragas „Brownie“

Šokoladinis pyragas „Brownie“ – vienas populiariausių desertų pasaulyje, kurio receptas buvo išrastas 1893 metais Čikagoje legendinio „Palmer House“ viešbučio virtuvėje. Istorija teigia, kad pirmajame šio pyrago recepto variante „Brownie“, buvo aplietas abrikosu glaistu. Tradiciškai šis drėgnas šokoladinis desertas patiekiamas supjaustytas kvadratėliais ir pagal skonį apibarstomas milteliniu cukrumi.

Ingredientai
Porcijos: +
  • Tamsus šokoladas100 g
  • Sviestas180 g
  • Rudasis cukrus200 g
  • Kiaušiniai4 vnt
  • Kvietiniai miltai100 g
  • Graikiniai riešutai100 g
Energinė vertė

Kalorijų: 676 kcal

Baltymų: 10.3 g

Riebalų: 46.1 g

Angliavandenių: 55.3 g

Paruošimo būdas
40 min Spausdinti
  • Susmulkinkite šokoladą ir leiskite jam ištirpti kartu su sviestu „garų vonelėje“. (į vidutinį puodą ipilkite šiek tiek vandens). Nesustodami maišykite sviestą ir šokoladą su mediniu šaukštu. Gautą vientisą masę išimkite iš vandens vonios ir palikite atvėsti.

  • Tuo tarpu kiaušinius sumaišykite su 100 g cukrumi: į atskirą dubenį įmuškite kiaušinius ir išplakite, palaipsniui įmaišant cukraus. Plakti galima maišytuvu arba rankiniu būdu - kaip jums labiau patinka - bet ne mažiau kaip 2-3 minutes.

  • Graikinius riešutus sukapokite aštriu peiliu. Galima pakepinti riešutus sausoje keptuvėje, bet tai nebūtina.

  • Į atvėsintą šokoladą su sviestu atsargiai įmaišykite likusį cukrų, tada miltus ir smulkintus riešutus ir gerai išmaišykite su šluotele.

  • Tada įpilkite cukraus-kiaušinių mišinį ir gerai išmaišykite su šokolado mase. Maišykite, kol gausite vientisą masę.

  • Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Supilkite tešlą į formą. Įdėkite į orkaitę ir kepkite 25-30 minučių. Ar pyragas iškepęs, galima patikrinti į jį įbedus medinį pagaliuką, jeigu ant pagaliuko neliko tešlos likučių, galite drąsiai traukti jį iš orkaitės

  • Ištraukite pyragą iš orkaitės, leiskite atvėsti ir aštriu peiliu supjaustykite į mažus kvadratėlius.

  • Prieš patiekdami galite apibarstyti milteliniu cukrumi. Skanaus!


Daugiau pyragų receptų rasite: Pyragai

Reitingas
( 1 įvertinimas, vid. 55 )
Parašykite komentarą

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: