Klasikinis obuolių pyrago „Šarlotė“ receptas. Paprastas, bet neįtikėtinai skanus desertas, turintis tik keturis pagrindinius ingredientus!
„Šarlotės“ pyragas
Ingredientai
Porcijos:
–
+
- Cukrus 1 stiklinė
- Kiaušiniai 5 vnt
- Kvietiniai miltai 1 stiklinė
- Obuoliai 7 vnt
- Augalinis aliejus 1 šaukštas
- Soda ½ šaukštelio
Energinė vertė
Kalorijų: 231 kcal
Baltymų: 5.2 g
Riebalų: 4.9 g
Angliavandenių: 40.7 g
Paruošimo būdas
-
Įkaitinkite orkaitę. Atskirkite baltymus nuo trynių. Baltymus plakite iki tol, kol pasirodys putos. Kol plaksite po mažu įmaišykite cukrų.
-
Toliau tęskite plakimą, įdėkite po vieną trynį, tada sodą ir miltus. Pagal konsistenciją tešla turėtų būti panaši į grietinę.
-
Sutepkite keptuvę augaliniu aliejumi. Išpilkite pusę tešlos ant skardos, tolygiai paskirstykite skiltelėmis supjaustytus obuolius, supilkite likusią tešlą.
-
Įdėkite skardą į įkaitintą orkaitę. Palaikykite 3 minutes 200 laipsnių temperatūroje, tada sumažinkite iki 180 ir kepkite 20-25 minutes.
Daugiau pyragų receptų rasite: Pyragai