Paprastas, skanus ir purus biskvitas tortui. Norėdami, kad biskvitas gautųsi toks, kaip nuotraukoje, sekite recepto instrukcijas ir laikykitės visų patarimų.
Paprastas biskvitas tortui
- Kvietiniai miltai 120 g
- Cukrus 120 g
- Sviestas 50 g
- Kiaušiniai 3 vnt
- Druska pagal skonį
- Kepimo milteliai 1 šaukštelis
Kalorijų: 534 kcal
Baltymų: 10.4 g
Riebalų: 15.8 g
Angliavandenių: 87.7 g
-
Kiaušinius gerai išplakite mikseriu iki baltų tirštų putų, tada po truputį supilkite cukrų ir viską išplakite iki vientisos masės. Pasūdyktie ir išmaišykite. (nepatingėkite, plakite ilgiau, kad biskvitas gerai iškiltų, kitaip jis neiškils). Rezultate turi gautis balta masė, padidėjusi 2-3 kartus.
-
Atsargiai įmaišykite persijotus miltus su kepimo milteliais į kiaušinių masę. Maišykite šauktų, kol nebeliks gumuliukų, bet stenkitės per ilgai nemaišyti, kad nesukristų masė.
-
Tešlą supilkite į sviestų išteptą formą (išklota kepimo popieriumi) ir kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 170-180 laipsnių, apie 30 minučių. Kai biskvitas tortui iškeps, būtinai pilnai atvėsinkite jį orkaitėje.
Pirmą kepimo pusę jokiu būdu nevartykite orkaitės durelių. Patikrinti, ar biskvitas iškepė, galite įsmeigdami dantų krapštuką, jei jis išliks sausas ir švarus - biskvitas iškepęs.
Daugiau kepinių receptų rasite: Kepiniai