Minkšti ir purūs varškės keksiukai. Keksiukus galima pagardinti razinomis, riešutais, šokoladu arba tarkuota citrinos žievele. Skaniausi šie keksiukai yra švieži, nes varškės kepiniai yra ypatingai drėgni, bet taipogi yra linkę sausėti, dėl to valgykite nedelsiant!
Varškės keksiukai
Ingredientai
Porcijos:
–
+
- Varškė 200 g
- Grietinė 2 šaukštai
- Kiaušiniai 2 vnt
- Sviestas 80 g
- Kvietiniai miltai 1 stiklinė
- Cukrus 1 stiklinė
- Druska pagal skonį
- Kepimo milteliai 2 šaukšteliai
Energinė vertė
Kalorijų: 587 kcal
Baltymų: 17.4 g
Riebalų: 18.1 g
Angliavandenių: 88.9 g
Paruošimo būdas
-
Įmuškite kiaušinius į varškę, įdėkite 2 šaukštus grietinės ir kruopščiai išmaišykite.
-
Ištirpinkite sviestą ir šiek tiek atvėsinę supilkite į masę. Suberkite miltus, cukrų, kepimo miltelius ir pasūdykite. Vėl viską gerai išmaišykite ir supilkite masę į formeles, užpildant 3/4 formelės.
-
Varškės keksiukus kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, apie 35-40 min., kol keksiukai gražiai pakils ir taps gražiai auksinės spalvos. Iškeptus keksiukus galite apibarstyti cukraus pudra.
Žiūrėti daugiau keksiukų receptų.
neblogai neblogai.