Keksiukai su šokoladu

Šokoladiniai keksiukai

Paprastas šokoladinių keksiukų („Mufinų“) receptas tikriems šmaližiams. Purūs, švelnūs, minkšti, tirpstantys burnoje. Išbandykite ir įsitikinkite patys!

Ingredientai
Porcijos: +
  • Cukrus 60 g
  • Kakava 1 šaukštas
  • Šokoladas 100 g
  • Pienas 50 ml
  • Kvietiniai miltai 120 g
  • Kepimo milteliai 1 šaukštelis
  • Kiaušinis 1 vnt
  • Sviestas 70 g
Energinė vertė

Kalorijų: 159 kcal

Baltymų: 2.5 g

Riebalų: 8.8 g

Angliavandenių: 17.9 g

Paruošimo būdas
40 min Spausdinti
  • Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

  • Į indą supilkite sviestą, cukrų, šokoladą (30 gramų), kakavą ir pieną. Užvirinkite masę ir nukelkite nuo ugnies.

  • Kai masė atvės, įdėkite kiaušinį ir suplakite.

  • Įpilkite miltų ir kepimo miltelių, sumaišykite.

  • Susmulkinkite likusį šokoladą.

  • Supilkite tešlą į formąs (proporcija 2/3), tada įmeskite į tešlą šokolado gabaliukus.

  • Kepkite šokoladinius keksiukus orkaitėje apie 25 minutes.


Daugiau keksiukų receptų rasite: Keksiukai

Reitingas
( 1 įvertinimas, vid. 55 )
Parašykite komentarą