Paprastas šokoladinių keksiukų („Mufinų“) receptas tikriems šmaližiams. Purūs, švelnūs, minkšti, tirpstantys burnoje. Išbandykite ir įsitikinkite patys!
Šokoladiniai keksiukai
Ingredientai
Porcijos:
–
+
- Cukrus 60 g
- Kakava 1 šaukštas
- Šokoladas 100 g
- Pienas 50 ml
- Kvietiniai miltai 120 g
- Kepimo milteliai 1 šaukštelis
- Kiaušinis 1 vnt
- Sviestas 70 g
Energinė vertė
Kalorijų: 159 kcal
Baltymų: 2.5 g
Riebalų: 8.8 g
Angliavandenių: 17.9 g
Paruošimo būdas
-
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
-
Į indą supilkite sviestą, cukrų, šokoladą (30 gramų), kakavą ir pieną. Užvirinkite masę ir nukelkite nuo ugnies.
-
Kai masė atvės, įdėkite kiaušinį ir suplakite.
-
Įpilkite miltų ir kepimo miltelių, sumaišykite.
-
Susmulkinkite likusį šokoladą.
-
Supilkite tešlą į formąs (proporcija 2/3), tada įmeskite į tešlą šokolado gabaliukus.
-
Kepkite šokoladinius keksiukus orkaitėje apie 25 minutes.
Daugiau keksiukų receptų rasite: Keksiukai