Morkų keksiukai

Morkų keksiukai

Morkų keksiukai su imbieru ir cinamonu. Keksiukams paruošti nereikia jokių ypatingų ingredientų, visi produktai prieinami. Labai paprastas ir greitas receptas. Išbandykite.

Ingredientai
Porcijos: +
  • Morkos 4 vnt
  • Kvietiniai miltai 1.5 stiklinės
  • Kepimo milteliai 1.5 šaukštelio
  • Cinamonas (maltas) 1 šaukštelis
  • Soda ½ šaukštelio
  • Muskato riešutas ¼ šaukštelio
  • Imbieras (maltas) ½ šaukštelio
  • Augalinis aliejus ¾ stiklinės
  • Rudas cukrus 1 stiklinė
  • Kiaušiniai 3 vnt
  • Vanilės ekstraktas 1 šaukštelis
  • Druska ¾ šaukštelio
Energinė vertė

Kalorijų: 295 kcal

Baltymų: 4.7 g

Riebalų: 13.5 g

Angliavandenių: 38.5 g

Paruošimo būdas
60 min Spausdinti
  • Morkas (vidutinio dydžio) sutarkuokite ant rupios tarkos.

  • Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą, druską, cinamoną, imbierą ir muskato riešutą.

  • Mikseriu išplakite sviestą, kiaušinius ir rudąjį cukrų. Į kreminę masę įmaišykite tarkuotas morkas ir vanilę. Išmaišykite mikseriu iki vientisos konsistencijos. Tada supilkite miltų mišinį ir lėtai išmaišykite maišytuvu.

  • Sukrėskite tešlą į kepimo formeles ir kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 190 laipsnių, apie 20-25 minutes.

  • Iškeptus keksiukus palikite 10 minučių atvėsti, tada išimkite iš orkaitės ir leiskite pastovėti mažiausiai 1 valandą. Prieš patiekdami morkų keksiukus pabarstykite vaniliniu cukrumi. Skanaus!


Daugiau keksiukų receptų rasite čia: Keksiukai

Reitingas
( 9 įvertinimų, vid. 4.335 )
Parašykite komentarą