Morkų keksiukai su imbieru ir cinamonu. Keksiukams paruošti nereikia jokių ypatingų ingredientų, visi produktai prieinami. Labai paprastas ir greitas receptas. Išbandykite.
Morkų keksiukai
- Morkos 4 vnt
- Kvietiniai miltai 1.5 stiklinės
- Kepimo milteliai 1.5 šaukštelio
- Cinamonas (maltas) 1 šaukštelis
- Soda ½ šaukštelio
- Muskato riešutas ¼ šaukštelio
- Imbieras (maltas) ½ šaukštelio
- Augalinis aliejus ¾ stiklinės
- Rudas cukrus 1 stiklinė
- Kiaušiniai 3 vnt
- Vanilės ekstraktas 1 šaukštelis
- Druska ¾ šaukštelio
Kalorijų: 295 kcal
Baltymų: 4.7 g
Riebalų: 13.5 g
Angliavandenių: 38.5 g
-
Morkas (vidutinio dydžio) sutarkuokite ant rupios tarkos.
-
Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą, druską, cinamoną, imbierą ir muskato riešutą.
-
Mikseriu išplakite sviestą, kiaušinius ir rudąjį cukrų. Į kreminę masę įmaišykite tarkuotas morkas ir vanilę. Išmaišykite mikseriu iki vientisos konsistencijos. Tada supilkite miltų mišinį ir lėtai išmaišykite maišytuvu.
-
Sukrėskite tešlą į kepimo formeles ir kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 190 laipsnių, apie 20-25 minutes.
-
Iškeptus keksiukus palikite 10 minučių atvėsti, tada išimkite iš orkaitės ir leiskite pastovėti mažiausiai 1 valandą. Prieš patiekdami morkų keksiukus pabarstykite vaniliniu cukrumi. Skanaus!
Daugiau keksiukų receptų rasite čia: Keksiukai