Cinamoninės bandelės

Cinamoninės bandelės „Sinabon“

Labai skanios cinamoninės bandelės pagal išskirtinį receptą. Bandelės gaunasi labai minkštos ir purios. Pačioje pabaigoje nepamirškite bandeles aplieti glajumi.

Ingredientai
Porcijos: +
  • Pienas 200 ml
  • Sausos mielės 11 g
  • Kvietiniai miltai 850 g
  • Kiaušiniai 2 vnt
  • Sviestas 200 g
  • Cukranendrių cukrus 200 g
  • Vanilino cukrus 10 g
  • Cukrus 100 g
  • Cinamonas 20 g
  • Druska 1 šaukštelis
  • Maskarponės sūris 100 g
Energinė vertė

Kalorijų: 553 kcal

Baltymų: 9.4 g

Riebalų: 18.1 g

Angliavandenių: 90 g

Paruošimo būdas
2 val 0 min Spausdinti
  • Įkaitintame piene praskieskite mieles ir įdėkite 100g cukraus. Kol mielės kyla, atskirame dubenėlyje įmuškite kiaušinius.

  • Į kiaušinių masę įpilkite suminkštinto sviesto (1/3 pakuotės) ir įdėkite cukraus likutį - 100 g. Tada, abi mases gerai išmaišykite (mielių ir pieno masę su kiaušiniu mase.)

  • Miltus (600-700 g.) sumaišome su druska. Dalį miltų masės supilkite į mielių tešlą ir gerai išmaišykite.

  • Pasidarome elastingą tešlą: šaukštelis miltų + šaukštelis vandens, sumaišome, suformuojame tešlos rutulį ir nuplauname šaltu vandeniu. Ir dedame gautą rutulį į tešlą, gerai išmaišome.

  • Tada pridėkite likusią dalį miltų ir vėl išmaišykite. Uždenkite gautą rutulį su plėvelę ir palikite šiltai apie 1 val.

  • Tuo tarpu pasidarome įdarą. Mikrobangėje išlydome sviestą. (7-10 sekundžių). Sumaišykite cinamoną ir cukranendrių cukrų.

  • Kitame žingsnyje reikia iškočioti tešlą (kuri jau turėjo padvigubėti) į ploną stačiakampio formos sluoksnį (maždaug 40 ant 55 cm.)

  • Gautą sluoksnį ištepame lydytu sviestu. Pabarstome ant viršaus cinamonu ir cukranendrių mišinių. Susukame tešlos sluoksnį į volelį.

  • Gautą volelį supjaustome į bandeles. (Turi gautis apie 12 bandelių). Pjaustyti galite peiliu arba siūlų.

  • Bandeles dedame į kepimo formą. Prieš tai išklokite formą kepimo popieriumi ir ištepkite ją sviestu. Orkaitėje kepame bandeles apie 20-30 min. 175 laipsnių temperatūroje.

  • Kol Sinabono bandelės kepa, pasidarome glazūrą. Reikia sumaišyti lydytą sviestą su Mascarponės sūriu (arba bet kokį kitą grietinėlės sūrį) ir cukraus pudra.

  • Po to, kai bandelės iškeps, išimkite jas iš orkaitės ir nedelsiant sutepkite glajumi. Galiausiai galite papuošti cinamonines bandeles tarkuotu šokoladu arba riešutais.


Daugiau bandelių recetų rasite: Bandelės

Reitingas
( 3 įvertinimai, vid. 55 )
Parašykite komentarą