Beliašai

Beliašai

Būtent pagal tokį receptą buvo gaminami beliašai mokyklose. Paprasčiausia tešla ir įdaras. Žodis „beliašas“ išvertus reiškia „pyragas“. Iš tikrųjų, tai yra pyragėliai su mėsos įdaru.

Ingredientai
Porcijos: +
  • Vanduo1 puodelis
  • Kvietiniai miltai2.5 puodelio
  • Sausos mielės1 šaukštelis
  • Cukrus1 šaukštas
  • Druska1 šaukštelis
  • Augalinis aliejus250 ml
  • Svogūnai150 g
  • Malta jautiena400 g
Energinė vertė

Kalorijų: 427 kcal

Baltymų: 9.9 g

Riebalų: 28 g

Angliavandenių: 34 g

Paruošimo būdas
30 min Spausdinti
  • Tešla reikalauja ilgo pasiruošimo, todėl pradėkite nuo jos. Į gilų dubenį įpilkite šilto vandens (30-40 laipsnių). Suberkite cukrų, mieles ir lengvai viską išmaišykite. Po 10 minučių pamatysite, kad mielių augimo procesas yra prasidėjęs - vandens paviršiuje atsiras putos, arba burbulai.

  • Tik tada įpilkite druskos (pusę šaukštelio) į vandenį. Gerai išmaišykite. Suberkite miltus. (svarbu gerai išmatuoti proporcijas). Paruoškite trečdalį puodelio augalinio aliejaus tešlai. Miltus šiek tiek išmaišykite su vandeniu. Tada supilkite augalinį aliejų. (Svarbu vengti aliejaus kontakto su mielėmis.)

  • Išminkykite tešlą. Ji neturi lipti prie rankų ar dubenio sienelių. Tešlą atidėkite 20 minučių. Tada galite lengvai ir greitai išminkyti tešlą iki vientisos masės. Uždenkite tešlą rankšluosčiu arba lipnia plėvele (kad tešlos viršus neišdžiūtų) ir palikite 30 minučių. Praėjus pusvalandžiui dar kartą išminkykite tešlą ir palikite 30 min., kad tešla pakiltų.

  • Įdarui nulupkite svogūnus ir juos susmulkinkite blenderio pagalba. Į svogūną įmaišykite maltą mėsą ir pusę šaukštelio druskos. Išmaišykite viską trintuvu. Padalinkite įdarą į 12 lygių dalių.

  • Pakilusią tešlą sudėkite ant šiek tiek aliejumi patepto stalo. (užteks 1 šaukštelio) Padalinkite tešlą į 12 lygių dalių. Kiekvieną dalį susukite į rutuliuką ir palikite 10 minučių. Tada, kiekvieną tešlos rutulį spustelkite delnu, kad juos išlyginti.

  • Paruoškite 4-6 beliašus, tiek kiek telpa keptuvėje (atminkite, kad kepant tešla padidės). Į kiekvieno apskritimo vidurį įdėkite įdarą. Tešlos kraštus suimkite ir suspauskite. Turi gautis apvalus ir plokščias beliašas - ne storesnis kaip 1,5 cm.

  • Supilkite aliejų (1 cm sluoksnio) į keptuvę ir įkaitinkite ant vidutinės ugnies. Po to, kai aliejus įšils (2–3 minutės), sumažinkite ugnį iki žemiau vidutinio. Beliašus pradėkite kepti suspausta puse žemyn. Pirmiausia apkepkite iš vienos pusės, po to iš kitos. Kai beliašai iškeps, dėkite juos ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų aliejaus perteklių. Tada perkelkite į lėkštę ir patiekite karštus.


Kepant labai svarbu neperkaitinti aliejaus. Kiekvieną beliašo pusę kepkite bent 4–5 minutes.

Daugiau kepinių receptų rasite: Kepiniai

Reitingas
( 8 įvertinimų, vid. 55 )
Parašykite komentarą

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: