Bulviniai blynai – tradicinis baltarusių patiekalas iš tarkuotų bulvių. Skirtingose pasaulio virtuvėse sutinkami įvairiausi šio patiekalo receptai.
Bulviniai blynai
Ingredientai
Porcijos:
–
+
- Kvietiniai miltai 1.5 stiklinės
- Cukrus 100 g
- Kiaušiniai 2 vnt
- Sviestas 200 g
- Pienas 3 stiklinės
- Bulvės 400 g
- Svogūnai 1 vnt
- Druska pagal skonį
- Malti juodieji pipirai pagal skonį
Energinė vertė
Kalorijų: 965 kcal
Baltymų: 18.2 g
Riebalų: 51.2 g
Angliavandenių: 110.1 g
Paruošimo būdas
-
Išmaišykite masę iš pieno, kiaušinių, miltų, cukraus ir prieskonių. Leiskite masei pastovėti.
-
Nuskuskite bulves ir sutarkuokite jas. Sudėkite smulkiai supjaustytus svogūnus ir bulves į prieš tai gautą masę. Išmaišykite.
-
Gautą mišinį šaukštu paskirstykite keptuvėje su įkaitintu sviestu ir kepkite ant silpnos ugnies iš dviejų pusių iki aukso rudos spalvos.
Daugiau blynų receptų rasite: Blynai