Trupininis pyragas suo uigiene

Trupininis pyragas su uogiene

Trupininio pyrago su uogiene receptas. Tokio pobūdžio pyragas yra labai greitai ir lengvai pagaminamas. Įdarui tinka bet kokia naminė uogienė iš atsargų žiemai.

Ingredientai
Porcijos: +
  • Miltai 400 g
  • Margarinas 150 g
  • Cukrus 120-150 g
  • Kiaušiniai 2 vnt
  • Uogienė 350-400 g
Paruošimo būdas
60 min Spausdinti
  • Pirmiausia, išminkykite tešlą. Įmeskite kiaušinius į mažą dubenį ir išmaišykite su cukrumi.

  • Masę išplakite plaktuvu arba mikseriu iki kol įgaus baltą atspalvį.

  • Margarinas turėtų būti minkštas, todėl geriau jį iš anksto išimti iš šaldytuvo. Klasikiniame trupininio pyrago recepte taip pat galite naudoti sviestą. Į kiaušinių-cukraus masę įpilkite margarino ir išplakite iki vientisos masės.

  • Pamažu suberkite miltus, minkydami tešlą. Taip pat, galite įberti žiupsnelį vanilino pagal skonį. Turėtų gautis gana kieta tešla.

  • Padalinkite tešlą į 4-5 dalis, iš kurių kiekvieną iškočiokite ant miltais pabarstyto paviršiaus.

  • Paplotėlius padėkite ant kepimo skardos ir įdėkite į pašildytą orkaitę. Paplotėliai kepami gana greitai, kuo plonesnis, tuo greičiau. Prieš kepant padenkite kepimo formą su kepimo popieriumi.

  • Paruoštus paplotėlius reikia atvėsinti ir suteikti vienodą formą. Norėdami tai padaryti, galite naudoti lėkštę arba, pavyzdžiui, popieriaus lapą. Likučius galite palikti, jei norėsite pabarstyti ant pyrago viršaus.

  • Kiekvieną paplotėlį sutepkite uogiene ir dėkite vieną paplotėlį ant kito. Ant viršaus užbarstykite likusius trupinius. Tada, palikite porai valandų, kad tinkamai įsigertų.


Daugiau pyragų receptų rasite: Pyragai

Reitingas
( 3 įvertinimai, vid. 3.675 )
Parašykite komentarą